Banner 980x90

ĀCM skartajos "Druvas Unguros" likvidētas 7739 cūkas

Rīga, 16.aug., LETA. Āfrikas cūku mēra (ĀCM) skartajā Saldus novada SIA "Druvas Unguri" līdz šim likvidētas aptuveni puse cūku ganampulka jeb 7739 cūkas, aģentūrai LETA pastāstīja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Viņa sacīja, ka likvidētās cūkas nogādātas uz uzņēmumu "Grow Energy" iznīcināšanai.

PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja piebilda, ka cūku likvidēšanas darbs turpinās. Pagaidām konkrēti beigu datumi, kad tas noslēgsies, nav noteikti. "Strādāsim, kamēr viss tiks pabeigts," viņa sacīja.

Kā ziņots, sestdien, 4.augustā sākta SIA "Druvas Unguri" cūku likvidēšana.

Saldus novada domes priekšsēdētājs Māris Zusts (LZP) iepriekš informēja, ka iemidzināšanas un dedzināšanas process varētu aizņemt divas nedēļas. Ar ĀCM slimo cūku līķu likvidēšana notiek SIA "Grow Energy" Limbažos.

Valdība iepriekš apstiprināja 367 000 eiro piešķiršanu, ar ĀCM slimo cūku likvidēšanai Saldus novada "Druvas Unguros", kas tiks rasts valsts budžeta programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Valdība arī izlēma dzīvnieku izcelsmes blakusproduktus pēc iespējas ātrāk likvidēt uzņēmumā "Grow Energy". Uzņēmums ir iesniedzis sarakstu ar dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu transportēšanas un pārstrādes izmaksām, kas veido 316,89 eiro par tonnu. Tādējādi valdība atbalstīja priekšlikumu uzņēmumam līdzekļus, kas nepārsniedz 307 700 eiro.

LETA jau ziņoja, ka 2.augustā Latvijā reģistrēts līdz šim lielākais ĀCM uzliesmojums mājas cūkām kopš pirmā uzliesmojuma 2014. gadā - slimība konstatēta Saldus novada SIA "Druvas Unguri" cūku novietnē ar 15 570 cūku lielu ganāmpulku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)