Banner 980x90

Ap 30 cilvēku piketā pie valdības ēkas aicina atteikties no bēgļu uzņemšanas

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pieprasot valdību atteikties no bēgļu uzņemšanas, Francijā notikušo teroraktu dēļ mītiņā pie Ministru kabineta otrdien, 17.novembrī, bija pulcējušies apmēram 30 cilvēki, novēroja aģentūra LETA.

Cilvēki rokās turēja dažādus plakātus, piemēram, ar uzrakstiem: "Nē "Allah Akbar" teroristiem Latvijā", "Mēs negribam Latvijā nelegāļus no Āfrikas un Tuvajiem Austrumiem - mēs gribam atpakaļ savējos, kuri bija spiesti bēgt no šīs valsts!". Savukārt kādu plakātu rotāja jautājums "Vai tādu mēs gribam Latvijas nākotni?", kas ilustrēts ar lata monētu, kur Mildas vietā ir afrikāņu sieviete.

Kāds no piketa dalībniekiem bija paņēmis līdzi arī Latvijas karogu.

Kā novēroja aģentūra LETA, pikets raisīja interesi garāmgājējos.

Mītiņu rīkoja biedrība "Antiglobālisti", un dalībnieku vidū bija gan biedrības biedri, gan vecāka gadagājuma cilvēki.

Biedrības "Antiglobālisti" līderis Andris Orols norādīja, ka pēc protesta Ministru kabinetā tiks iesniegts biedrības iesniegums, kurā "Antiglobālisti" aicinās respektēt Latvijas sabiedrības vairākuma gribu un atteikties no bēgļu uzņemšanas plāniem. Orols, neko nekonkretizējot, norādīja uz kādu socioloģisko aptauju, pēc kuras rezultātiem 90% respondentu esot bijuši pret imigrantu uzņemšanu, taču šie dati netiekot ņemti vērā.

Savukārt kāds cits "Antiglobālistu" biedrs aicināja "vērt durvis ciet", jo neesot iespējams atšķirt, kurš no imigrantiem ir terorists un kurš tāds nav. "Valdībai un Saeimai ir jābūt gudrai un jāaizver durvis, pirms sākušas līt asinis," sacīja piketa dalībnieks.

Kā novēroja aģentūra LETA, starp piketa dalībniekiem bija arī vairāki agresīvāk noskaņoti vīrieši, no kuriem vienam bija viedoklis pilnīgi par visu, savukārt otrs aģentūrai LETA pauda, ka būtu nepieciešams ņemt rokā mēslu dakšas un tādā veidā doties pie valdības.

Savukārt piketa dalībnieks Egils Dambis, atsaucoties uz savu pieredzi saskarsmē ar libāniešiem un sīriešiem, norādīja, ka bažām par viņu tikumiem un attieksmi pret sievietēm esot pamats. "Nevēlos, lai mana meita ietu uz ielas un par sevi baidītos. Latvijai vajadzētu darīt tāpat kā Polijai un atteikties no bēgļu uzņemšanas," sacīja piketa dalībnieks.

Tāpat antglobālisti vēlas norādīt uz pagājušajā nedēļā Rīgas domē iesniegto dokumentu, kurā parakstījušies vairāk nekā 500 rīdzinieku, izsakot vēlmi pašiem lemt par bēgļu uzņemšanu.

Biedrība "Antiglobālisti" rīkoja mītiņu, lai "sakarā ar teroraktiem Francijā pieprasītu valdībai atteikties no bēgļu uzņemšanas", aģentūru LETA iepriekš informēja biedrības vadītājs Orols.

13.novembrī vairāk nekā 500 rīdzinieku Rīgas pašvaldībai arī iesniedza kolektīvo iesniegumu, norādot, ka "paši vēlas lemt bēgļu uzņemšanas jautājumu, nevis pildīt nedemokrātiskus valdības rīkojumus". Rīgas domes pārstāvis Vidauskis aģentūrai LETA apliecināja, ka iesniegums domē saņemts un tiks izvērtēts likumā noteiktā kārtībā un termiņos.

Teroraktos Parīzē naktī uz sestdienu tika nogalināti 129 cilvēki un vairāk nekā 300 ievainoti. Atbildību par teroraktiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

Uzbrukumi notika sešās vietās Parīzē, un tos īstenoja septiņi teroristi, no kuriem seši uzspridzinājās, bet vienu nošāva policija.

Teroristi darbojās trīs komandās un bija bruņojušies ar Kalašņikova automātiem un pašnāvnieku vestēm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)