Banner 980x90

Ar 12 atbalstītiem projektiem noslēdzies "Cemex iespēju fonda" konkurss Saldus un Brocēnu novados

Rīga, 6.dec., LETA. "Cemex iespēju fonda" izsludinātajā projektu konkursā finansējumu guvuši 12 projekti, kas sekmēs eksakto zinātņu apguvi, uzlabos drošību, kā arī veicinās Saldus un Brocēnu kultūrmantojuma saglabāšanu, aģentūru LETA informēja "Cemex iespēju fonda" vadītāja Mairita Blūma.

"Šajā konkursā saņēmām 34 projektu pieteikumus ar kopējo lūgto atbalsta summu 43 943 eiro. Saskaņā ar komisijas vērtējumu finansiālais atbalsts tika piešķirts 12 projektiem, kas saņēmuši lielāko punktu skaitu," stāstīja Blūma.

Ar fonda atbalstu Saldus un Brocēnu novados tiks veicināta eksakto zinību apguve - Druvas vidusskolā norisināsies jauno programmētāju apmācības, bet Saldus vidusskolā būs robotikas pulciņš. Bērnudārzā "Īkstīte" norisināsies mazo pētnieku darbnīcās, ģimeņu biedrība "Ligzda" sadarbībā ar bērnudārzu "Mūsmājas" izveidos zinātkāres istabu mazajiem, bet biedrība "Taurenītis 3" piedāvās iespēju bērniem kopā ar vecākiem apgūt dabaszinības izmantojot projektā iegādātās spēles un eksperimentu komplektus.

Rūpēs par veselīgu dzīves vidi bērnudārzs "Cerībiņa" izveidos sensorās vides telpu, kas piemērota bērniem ar īpašam vajadzībām, bet bērnudārzā "Pasaciņa" bērni kopā ar vecākiem apgūs drošību uz ceļa un veselīgas ēšanas prasmes, Saldus rajona attīstības biedrība jaunajiem vecākiem piedāvās apgūt jaunas prasmes un iemaņas saskarsmē ar bērniem, kas veicinās savstarpējo uzticēšanos un saliedētību.

Trīs projektu aktivitātes veicinās kultūrmantojuma saglabāšanu - Saldus Tūrisma, kultūras un sporta centrs gatavos autentisku 20.gadsimta aristokrātu atpūtas tērpus, biedrība "Puķuzirnis Z" popularizēs "baltā galdauta" svētku tradīcijas, bet Pampāļu pagasta dejotāji iegūs jaunus tautas tērpus.

Šī konkursa prioritātes bija aktivitātes, kas veicina bērnu un jauniešu interesi par eksaktām zinātnēm un ar tām saistītu nākotnes profesiju izvēli, droša un veselīga dzīves vide, izglītības un preventīvie pasākumi, kas veicina vides aizsardzību, saglabāšanu un racionālu dabas resursu izmantošanu, kā arī aktivitātes, kas veicina Saldus un Brocēnu novadu kultūrmantojuma saglabāšanu.

Projektu vērtēšanas komisijas sastāvu veido četri Brocēnu un Saldus novadu iedzīvotāji, viens vietējo mediju pārstāvis un četri "Cemex" pārstāvji. Divās kārtās komisija izvērtēja 32 projektu pieteikumus. Kopējā konkursa aktivitātēm pieejamā summa - 13 500 eiro. Atbalstīto projektu aktivitātes jāīsteno laikā no 2016.gada 1.decembra līdz 2017.gada 31.maijam.

Nodibinājums "Cemex Iespēju fonds" ir SIA "Cemex" izveidota iniciatīva, kuras mērķis ir atbalstīt Saldus un Brocēnu novadu attīstību, ļaujot pašiem iedzīvotājiem lemt par attīstības prioritātēm. 2008.gadā fonds ieguvis sabiedriskā labuma statusu.

Kopš fonda dibināšanas 2007.gada maijā dažādu aktivitāšu ietvaros atbalstīti un īstenoti vairāk kā 280 projekti un to skaits arvien palielinās. Ik gadu fonds izsludina projektu pieteikuma konkursus, fokusējoties uz vides saglabāšanu un infrastruktūras attīstību un interešu un izglītības programmu pieejamības nodrošināšanu dažādām iedzīvotāju vecuma grupām.

Pēdējo divu gadu laikā fonds paplašinājis savu darbību, izsludinot arī pa vienam atklātajam projektu pieteikumu konkursam gadā Madonas un Talsu/Tukuma novadu iedzīvotāju ieceru atbalstam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)