Banner 980x90

Ar "Cemex Iespēju fonda" atbalstu Saldus un Brocēnu novados turpinās īstenot Latvijas simtgadei veltītas iniciatīvas

Rīga, 20.nov., LETA. Ar "Cemex Iespēju fonda" atbalstu Saldus un Brocēnu novados turpinās īstenot Latvijas simtgadei veltītas iniciatīvas, aģentūru LETA informēja fonda pārstāvji.

Konkursā kopumā atbalstīti 12 projekti un aktivitātes, kas sasaucas ar Latvijas valsts simtgades svinību virsmērķi un uzdevumiem, kā arī ārpusskolas aktivitātes bērnu un jauniešu intereses veicināšanai par eksaktajām zinātnēm un aktivitātes, kas saistītas ar drošu un veselīgu dzīves veidu un atbildīgu rīcību pret vidi. 

"Līdzīgi kā pavasara projektu konkursā arī šoreiz liela daļa jeb pieci no komisijas atbalstītajiem 12 projektiem ir veltīti Latvijas simtgadei. Esam gandarīti, ka projektu rezultāti priecēs Brocēnu un Saldus novadu iedzīvotājus vēl nākamā gada pirmajā pusē un tādējādi ļaus paildzināt simtgades svētku sajūtu," sacīja "Cemex Iespēju fonda" valdes locekle Linda Ozola.

Ar fonda atbalstu Druvas vidusskola veicinās skolēnu interesi un izpratni par eksaktajām zinātnēm, biedrība "Džudo klubs Saldus" izgatavos orģinālu trenažieri, veicinot jauniešu interesi par sportu un zinātni, bet Saldus novada pašvaldības aģentūra "TIKS Centrs" izveidos mākslinieka Jaņa Rozentāla virtuālo darbnīcu.

Savukārt pirmsskolas izglītības iestāde "Īkstīte" organizēs Latviešu pasaku pēcpusdienas, iegādājoties sēžammaisus mazajiem pasaku klausītājiem, bet pirmsskolas izglītības iestāde "Zīlīte" iegādāsies jaunus tautas tērpus un ar koncertu priecēs Kalnsētas speciālās internātpamatskolas audzēkņus.

Biedrība "Kapelleru nams" veidos interaktīvus tūrisma maršrutus pa Saldus apkārti, lai iepazītu un izprastu dabas norises, biedrība "VK Saldus" uzlabos savu materiāltehnisko bāzi, iegādājoties skaņu aparatūru, bet biedrība "Saldus tehnikuma attīstības biedrība" attīstīs ugunsdzēsības sporta disciplīnu Saldū, iegādājoties speciālu inventāru un organizējot informatīvus pasākumus.

Turpretim Kalnsētas speciālā internātpamatskola organizēs "Māla terapijas nodarbības" un Saldus pamatskola iegādāsies un uzstādīs traversa kāpšanas sienu. Pirmsskolas izglītības iestāde "Varavīksne" iegādāsies divas āra līdzsvara konstrukcijas, bet biedrība "Pieneņpūkas" aprīkos savas nodarbību telpas, un organizēs radošas nodarbības valodas attīstībai bērniem.

Projektus vērtēja komisija, kuru veido četri Brocēnu un Saldus novadu iedzīvotāji, viens vietējo mediju pārstāvis un četri būvmateriālu ražotāja "Cemex" pārstāvji. Trijās kārtās komisija izvērtēja 25 projektu pieteikumus. Kopējā konkursa aktivitātēm pieejamā summa - 15 000 eiro. Atbalstīto projektu aktivitātes jāīsteno laikā no 2018.gada 1.decembra līdz 2019.gada 31.maijam.

Nodibinājums "Cemex Iespēju fonds" ir SIA "Cemex" izveidota iniciatīva, kuras mērķis ir atbalstīt vietējās sabiedrības iniciatīvas novados, kuros atrodas uzņēmuma struktūrvienības, ļaujot pašiem iedzīvotājiem lemt par attīstības prioritātēm. 2008.gadā fonds ieguvis sabiedriskā labuma statusu.

Kopš fonda dibināšanas 2007.gada maijā dažādu aktivitāšu ietvaros atbalstīti un īstenoti 382 projekti par kopējo summu vairāk nekā 556 659 eiro. Ik gadu fonds izsludina atklātus projektu pieteikuma konkursus Brocēnu, Madonas, Saldus, Talsu un Tukuma novados, fokusējoties uz vides saglabāšanu, dzīves kvalitātes uzlabošanu, interešu izglītības programmu pieejamības nodrošināšanu dažādām iedzīvotāju vecuma grupām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)