Banner 980x90

Atcelta karantīna ap Āfrikas cūku mēra skartajām saimniecībām Saldus novada Saldus pagastā

Rīga, 24.okt., LETA. Atcelta karantīna un ierobežojumi apkārt Āfrikas cūku mēra (ĀCM) skartajām saimniecībām Saldus novada Saldus pagastā, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Paziņojumā teikts, ka "Druvas Unguriem" piederošā novietne, kas atrodas Saldus novada Saldus pagastā, un Rasmai Demiterei piederošā novietne, kas atrodas Saldus novada Saldus pagasta Druvā ir pārbaudītas, kā arī tajās esošie transportlīdzekļi un pašas novietnes ir dezinficētas. Tāpat noteiktajā uzraudzības zonā esošajās novietnēs ir veikti cūku klīniskie izmeklējumi, un to laboratorisko izmeklējumu rezultāti uz ĀCM ir negatīvi.

Tāpēc PVD valsts galvenais pārtikas un veterinārais inspektors ir atcēlis šogad 2.augusta un 7.augusta rīkojumus par karantīnas noteikšanu un ierobežojumiem Saldus novada Saldus pagastā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka šogad 2.augustā ĀCM vīruss tika konstatēts "Druvas Unguru" vairāk nekā 15 000 cūku ganāmpulkā, kas ir līdz šim lielākais Latvijā reģistrētais ĀCM uzliesmojums mājas cūkām. Tāpat augustā mājas cūku saslimšana ar ĀCM šogad tika konstatēta Saldus novada Saldus pagasta Druvā.

ĀCM Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014.gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)