Banner 980x90

"Broceni Pellets" piešķir UIN atlaidi koksnes granulu rūpnīcas izveidei Brocēnu novadā

Rīga, 14.marts, LETA. Igaunijas koka granulu ražotāja "Graanul Invest" meitasuzņēmums SIA "Broceni Pellets" saņēmis uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) atlaidi, kas palīdzēs kompānijai veidot jaunu koksnes granulu rūpnīcu Brocēnu novadā, aģentūru LETA informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

Valdība šodien sēdē atbalstīja EM sagatavoto rīkojuma projektu par UIN atlaides piešķiršanu "Broceni Pellets" koksnes granulu rūpnīcas izveidei Brocēnu novadā. Jaunās rūpnīcas izveide ļaus "Graanul Invest" palielināt grupas kopējo ražošanas apmēru, izmantot Dienvidkurzemes mežizstrādes un kokapstrādes uzņēmumu radīto izejvielu bāzi, kā arī pilnveidot ražošanas tehnoloģiju, kombinējot esošo rūpnīcu veiksmīgākos risinājumus.

Kopumā "Broceni Pellets" investīciju projekta ietvaros plāno veikt ieguldījumus 21,6 miljonu eiro apmērā, līdz ar to pēc projekta īstenošanas "Broceni Pellets" būs tiesības piemērot UIN atlaidi 5,4 miljonu eiro apmērā. Investīciju projekta plānotais īstenošanas termiņš ir 20 mēneši.

"Broceni Pellets" iesniegto investīciju projektu pozitīvi novērtēja investīciju projektu pieteikumu vērtēšanas komisija, rosinot uzņēmumam piešķirt UIN atlaidi, kuru uzņēmums varēs piemērot pēc investīciju projekta īstenošanas.

EM ieskatā valstij ir jāstimulē mērķtiecīgas un ilgtermiņa investīcijas, lai uzņēmēji varētu veidot jaunus uzņēmumus, stiprināt konkurētspēju, attīstītu jaunus, ienesīgākus produktus un pakalpojumus, paplašinātu eksporta iespējas un veidotos nepieciešamie priekšnoteikumi jaunu darba vietu izveidei, kā arī nodarbināto algu kāpumam.

Jau ziņots, ka uz UIN atlaidi var pretendēt uzņēmumi, kuri plāno piecu gadu laikā veikt investīcijas ražošanas iekārtās un ražošanas ēku izbūvē vai rekonstrukcijā apstrādes rūpniecības, datorprogrammēšanas, telekomunikācijas, uzglabāšanas un transporta palīgdarbību nozarēs ne mazāk kā 10 miljonu eiro apmērā. Atbalsta programmas ietvaros uzņēmumi, kuru projekti tiek atbalstīti, saņem tiesības pēc projekta īstenošanas piemērot UIN atlaidi 25% apmērā no ieguldītās summas. Lēmumu par tiesībām piemērot UIN atlaidi pieņem Ministru kabinets, balstoties uz ekonomikas ministra izveidotas izvērtēšanas komisijas un EM sagatavotu investīciju projekta ietekmes uz valsts ekonomiku izvērtējumu.

UIN atlaides lielajiem investīciju projektiem tika ieviestas 2011.gadā ar mērķi veicināt ekonomikas ātrāku atveseļošanu, piesaistot Latvijai lielās investīcijas ražošanas, informācijas un telekomunikāciju, kā arī loģistikas sektoros. Līdz šim valdība ir atbalstījusi 26 investīciju projektus par kopējo summu 333 miljoni eiro.

Līdz šim ir atbalstīti AS "Dobeles dzirnavnieks", SIA "Baltic Crystal", AS "Tērvetes AL", SIA "AKG Thermotechnik Lettland", SIA "Metalleks", SIA "L-Ekspresis", AS "Olainfarm", AS "Latvijas mobilais telefons", SIA "Staburadze", AS "Stora Enso Latvija", AS "Latvijas finieris", SIA "Bite Latvija", SIA "Kronospan Riga", SIA "Cross Timber Systems", SIA "Livonia Print", SIA "Plantos", AS "Rīgas piena kombināts", AS "Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca", SIA "PNB Print", SIA "Adugs", SIA "Alfa Agro", SIA "Cotton Club Liepāja", SIA "Tecnopali North Europe", AS "Valmieras stikla šķiedra", AS "Putnu fabrika "Ķekava" projekti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)