Banner 980x90

"Cemex iespēju fonds" atbalstījis 12 projektus Saldus un Brocēnu novados

Ventspils, 12.maijs, LETA. Nodibinājums "Cemex iespēju fonds" projektu konkursā atbalstījis 12 projektu pieteikumus Saldus un Brocēnu novados, sadalot tiem kopumā 15 000 eiro, aģentūru LETA informēja "Cemex" komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Ozola.

Pavisam projektu konkursā bija iesniegti 25 projektu pieteikumi, kuru realizācijai tika prasīts atbalsts 32 108 eiro apmērā.

"Īpaši aktīvas šoreiz bija Saldus novada iestādes un biedrības, kas iesniedza 21 projektu pieteikumu. Esam gandarīti, ka puse no visiem atbalstītajiem projektiem veicinās bērnu un skolēnu interesi par eksaktajām zinībām, kas bija šī konkursa galvenā prioritāte," informēja "Cemex iespēju fonda" vadītāja Mairita Blūma.

Seši projekti, kas saņēmuši finansējumu, veicinās eksakto zinību apguvi bērnu un jauniešu vidū. Kursīšu pamatskolas un Cieceres internātpamatskolas skolēni, kā arī pirmsskolas izglītības iestādes "Zīlīte" audzēkņi eksperimentēs un apgūs jaunas zināšanas. Savukārt Striķu pamatskola un ģimeņu biedrība "Ligzda" organizēs vasaras nometnes Brocēnu un Saldus novada bērniem, bet Druvas vidusskolā norisinās trīsdimensiju (3D) printera nodarbības.

Trīs projekti vērsti uz veselīgas dzīves veida un aktivitāšu veicināšanu - ar fonda atbalstu Jaunlutriņu pamatskolā un bērnudārzā "Pasaciņa" tiks iekārtotas atpūtas un izziņas istabas, Ezerē biedrība "Pirmā stīga" remontēs telpas, kurās iekārtot trenažieru zāli, bet biedrība "J.F.X." iegādāsies "Dip-Dap" velosipēdus un drošības ekipējumu pašiem mazākajiem velobraucējiem.

Vides sakopšanas aktivitātes norisināsies Jaunauces muižas parkā, kur tiks apsekoti bīstamie koki un sakopta parka teritorija. Ezeres pamatskolā tiks veicināta komunikācija ar skolēniem, izveidojot skolas radio.

Atbalstīto projektu aktivitātes jāīsteno līdz 31.oktobrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)