Banner 980x90

"Cemex Iespēju fonds" atbalstīs 12 sabiedrības iniciatīvas Saldus un Brocēnu novados

Ventspils, 27.nov., LETA. "Cemex Iespēju fonds" nolēmis atbalstīt 12 sabiedrības iniciatīvas Saldus un Brocēnu novados, tostarp deviņi atbalstītie projekti veltīti Latvijas simtgades svinībām, aģentūru LETA informēja "Cemex Iespēju fonda" valdes locekle Linda Ozola.

Konkursā atbalstīti projekti un aktivitātes, kas sasaucas ar Latvijas valsts simtgades svinībā, kā arī ārpusskolas aktivitātes bērnu un jauniešu intereses veicināšanai par eksaktajām zinātnēm un aktivitātes, kas saistītas ar drošu un veselīgu dzīves veidu un atbildīgu rīcību pret vidi.

"Gatavojoties mūsu valsts lielajai un nozīmīgajai jubilejai, ar atklātā projektu konkursa starpniecību vēlējāmies veicināt sabiedrības iesaisti Latvijas simtgades svinību norisē. Esam gandarīti, ka mums tas ir izdevies, jo no komisijas 12 atbalstītajiem projektiem deviņi šoreiz ir veltīti Latvijas simtgades svinībām. Ceram, ka projektu rezultāti priecēs un iesaistīs Brocēnu un Saldus iedzīvotājus," sacīja Ozola.

Ar fonda atbalstu biedrība "Ilizanna" izstrādās aplikāciju par latvju zīmēm, ko veido cilvēka dzimšanas dati. Cieceres skolā notiks latviešu valodai veltītas aktivitātes, Druvas vidsskolā tiks veidota Latvijas vērtību karte, bet Saldus vidusskolā ar fonda atbalstu tiks papildināta robotikas nodarbību materiāltehniskā bāze. Gaiķos taps vides spēles par pagastu un tā vēsturi, Jaunauces muižā tiks papildināta muižniecības apģērbu kolekcija. Divos Saldus pašvaldības bērnudārzos audzēkņi tiks pie jauniem tautas tērpiem. Saldus pamatskola veidos savu skolas karogu, bet O.Kalpaka muzejā norisināsies mākslas plenērs "Sargi savu Tēvu zemi!". "Džudo klubs Saldus" iegādāsies jaunus paklājus, bet "CSK Kurzemnieks" pilnveidos treniņu procesu, iegādājoties jaunu trenažieri un sporta apģērbus.

Divās kārtās konkursa komisija izvērtēja kopumā 20 projektu pieteikumus. Kopējā konkursa aktivitātēm pieejamā summa ir 15 000 eiro.

Atbalstīto projektu aktivitātes jāīsteno laikā no šī gada 1.decembra līdz 2018.gada 31.maijam.

Nodibinājums "Cemex Iespēju fonds" ir SIA "Cemex" izveidota iniciatīva, kuras mērķis ir atbalstīt vietējo kopienu iniciatīvas novados, kuros atrodas uzņēmuma "Cemex" struktūrvienības, ļaujot pašiem iedzīvotājiem lemt par attīstības prioritātēm. 2008.gadā fonds ieguvis sabiedriskā labuma statusu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)