Banner 980x90

Jādezinficē ne tikai rokas, bet arī mobilie telefoni

Vairāku valstu pētījumu dati liecina, ka vīrusi un baktērijas diezgan ilgi spēj izdzīvot uz dažādām virsmām. Šķiet, ka pašreizējā situācijā cilvēki jau ir iemācījušies kārtīgi mazgāt rokas pēc sabiedrisko vietu apmeklēšanas un mazāk pieskarties sejai. Tomēr ne visi vēl ir iemācījušies dezinficēt ierīces, ko mēs turam rokās simts reižu dienā un bieži pieliekam klāt sejai – mobilie telefoni. Eksperti iesaka viedierīces – telefonus, datorus, planšetdatorus – laiku pa laikam tomēr dezinficēt.

Saskaņā ar Samsung aptaujas datiem viedtālruņi ir galvenais rīks darbam mājās, un 74% lietotāju izmanto savas ierīces daudzu uzdevumu veikšanai. Lietotāji vidēji mijiedarbojas ar saviem tālruņiem 52 reizes dienā, un attālinātā darba un attālinātās komunikācijas laikā šie skaitļi tikai palielinās. Tāpēc ieteicams notīrīt ierīci vismaz reizi dienā, kā arī obligāti pēc tam, kad to ir paņēmusi cita persona.


Vispirms jāatceras, ka nevar izmantot parastos tīrīšanas līdzekļus, aerosolus un balināšanas līdzekļus. Tie var sabojāt ierīces displeja oleofobisko slāni, kas aizsargā ekrānu no pirkstu nospiedumiem. Pirms tīrīšanas mobilie telefoni ir jāizslēdz, jānoņem vāciņš un jāpārliecinās, ka no ierīces ir atvienoti visi aksesuāri un vadi. Lai notīrītu viedtālruņa displeju, vislabāk izmantot speciālus tīrīšanas līdzekļus, piemēram, tām paredzētas dezinfekcijas salvetes, bet, ja šādas iespējas nav, izmantojiet mikrošķiedras lupatiņu. Ja nepieciešams, varat izmantot nelielu destilēta ūdens daudzumu vai dezinfekcijas līdzekli, piemēram, spirtu, taču vispirms uzklājiet to uz auduma, nevis uz paša ekrāna, un ar maigām kustībām notīriet ekrānu. Telefona korpusu var notīrīt ar šiem pašiem līdzekļiem, bet noteikti izvairieties no šķidruma iekļūšanas ierīces atverēs.

Šādi tīrīšanas paņemieni ir piemēroti daudzām ierīcēm, jo mobilie telefoni nav vienīgie ikdienā izmantojami priekšmeti. Tā var tīrīt arī aksesuārus, piemēram, viedpulksteņa ekrānu. Vienīgais pirms tīrīšanas jānoņem siksniņa, lai nesabojāt to, jo šāda dezinfekcijas metode nav piemērota ādas vai gumijas virsmām. Bet stikla, keramikas un metāla virsmām – viedtālruņa, planšetdatora un viedpulksteņa ekrāni – tā nav kaitīga. 


Mūsdienās ir diezgan izplatīti mitrumizturīgie mobilie telefoni, kurus atļauts pat mazgāt zem krāna, bet tomēr tas nav ieteicams, tos arī labāk dezinficēt. Pēc tīrīšanas mobilie telefoni jānoslauka ar sausu mikrošķiedras lupatiņu, kas nepūkojas, un jānoliek nožūt. Ja ierīcei ir aizsargvāciņš, jānodezinficē arī tas. Silikona un gumijas vāciņus var mazgāt ar ziepjūdeni, bet ādas vāciņus ieteicams kopt saskaņā ar ražotāja norādījumiem. Pirms liekam vāciņu atpakaļ virsū, tam arī jānožūst.

Tāpat kā rūpīga roku mazgāšana ir kļuvusi par mūsu ikdienas neatņemamu sastāvdaļu, arī viedierīču tīrībai jābūt obligātai, ņemot vērā, cik bieži mobilie telefoni tiek izmantoti mūsu ikdienā. Tāpēc, lai nodrošinātu vislabāko jūsu ierīču tīrību, interneta veikalā rdveikals.lv pieejami ne tikai mobilie telefoni un aksesuāri, bet arī tīrīšanas līdzekļi viedierīcēm un datortehnikai. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)