Banner 980x90

Kādas rotaļlietas aktuālas meitenēm vecumā no 4 līdz 8 gadiem

Rotaļlietu izvēle saviem bērniem reizēm var būt diezgan sarežģīts uzdevums, jo vecākiem grūti izsekot, kas aktuāls konkrētajā vecumā, kā arī rotaļlietu ražotāji visu laiku piedāvā kaut ko jaunu. Kādas rotaļlietas aktuālas meitenēm vecumā no 4 līdz apmēram 8 gadiem? Ko izvēlēties, ja gribat šāda vecuma meitenei sagādāt dāvanu? Lūk, daži ieteikumi.

LEGO konstruktori
LEGO konstruktori ir nepārspēta klasika jau daudzas desmitgades, kas visvairāk saista bērnus tieši pirmsskolas un sākumskolas vecumā. Ja jāizvēlas rotaļlietas meitenēm šajā vecumā, tad noteikti nekļūdīsieties ar jaunu LEGO sērijas komplektu.

LEGO ražotāji piedāvā vairākas konstruktoru sērijas, kas saistošas tieši meitenēm – LEGO Friends, LEGO Elves, LEGO Disney Princess. Katrā no sērijām tiek izlaisti dažāda lieluma komplekti, tāpēc iespējams piemeklēt  dāvaniņu katrai situācijai un finansiālajām iespējām.

LEGO konstruktori visi savā starpā ir saderīgi, tos var kombinēt pēc savām vēlmēm. Meitenēm patīk ar tiem izspēlēt dažādas lomu spēles, veidot pilsētas, mājas un citas aizraujošas lietas, ko vien var izfantazēt, jo pievienotās instrukcijas ir tikai iedvesmai. 

Lelles, leļļu mājas un aksesuāri
Arī lelles šajā vecumā ir TOP rotaļlietas meitenēm. Ar leļļu palīdzību meitenes izspēlē lomu spēles, ģimenes situācijas un attiecības, ko viņas novēro sev apkārtējā vidē. Tā ir ļoti būtiska daļa no mazas meitenes personības attīstības, tādā veidā viņa atklāj sociālās un dzimumu lomas, sāk interesēties par dažādām meiteņu un sieviešu tēmām. 

Leļļu un to aksesuāru piedāvājums veikalos ir tiešām nepārspējami liels. Varat atrast gan izmēros, gan dizainā, gan cenu ziņā tik dažādas lelles, ka pat būs grūti izvēlēties. Piemēram, Barbie zīmola lelles ir klasika, ko pasaule zina jau 60 gadus. Šim zīmolam ir plašs leļļu klāsts, dažādi aksesuāru komplekti, leļļu mājas un daudzas citas papildu lietas, kas noder, spēlējoties ar Barbie lellēm.

Interaktīvās rotaļlietas meitenēm
Pēdējos gados plašā piedāvājumā no ražotājiem ir tieši interaktīvās rotaļlietas meitenēm. Tās ir dažādas rotaļlietas, kas darbojas gan ar baterijām, gan izdod skaņas, kustas, runā vai dara vēl kaut ko aizraujošu. Rotaļlietas savā ziņā ir dzīvas un kaut kādā veidā reaģē. Piemēram, interaktīvs vienradzis, kas dejo, kam ir skaņas un gaismas efekti. Vai interaktīvs kucēns, ko var barot, ar kuru var spēlēties un dažādā veidā aprūpēt. 

Interaktīvās rotaļlietas spēj patiešām aizraut bērnus, ar tām var daudzveidīgi darboties, tās arī palīdz bērnam attīstīt dažādas prasmes, piemēram, ko nozīmē rūpēties par mājdzīvnieku. To var izmēģināt ar interaktīvu kaķīti vai sunīti, nevis uzreiz ņemt ģimenē īstu dzīvnieciņu.

Kolekcionējamās figūriņas
Šajā vecuma grupā meitenes īpaši aizraujas ar dažādu figūriņu un mantiņu kolekcionēšanu. Ražotāji ir parūpējušies par to, lai kolekciju būtu patiešām daudz un atbilstoši katras meitenes gaumei. Figūriņas visbiežāk jāiegādājas slēgtā iepakojumā, pēc kura nevar zināt, kura no sērijas mantiņām tur būs iekšā. Tas ir pārsteiguma mirklis, kas bērnam sagādā daudz prieka. Tādā veidā arī ir sarežģītāk sakrāt visu kolekciju. Bet, protams, ir arī tādas rotaļlietu kolekcijas, kas nav apslēptas. 

Kolekcionējamo figūriņu, lellīšu un mantiņu klāstā šobrīd kā populārākās varētu izcelt L.O.L. lellītes, POOPSIE dzīvnieciņus un lellītes, Hairdorables lellītes, My Little Pony mantiņas un vēl daudzas citas rotaļlietu kolekcijas, kurām ik pēc kāda laika tiek piedāvāta jauna sērija, lai bērni varētu turpināt tās kolekcionēt un nezaudētu interesi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)