Banner 980x90

Kurzemes plānošanas reģions viesojas Saldū un Brocēnos

Otrdien, 18.februārī, turpinot individuālo vizīšu ciklu pašvaldībās, Kurzemes plānošanas reģiona pārstāvji viesojās Saldus un Brocēnu novada pašvaldībās, lai pārrunāt reģiona aktualitātes, kā arī attīstības un sadarbības iespējas, pilsētas informācijas portālu Saldus24.lv informēja Kurzemes plānošanas reģiona (KPR) administrācija.

KPR Administrācijas vadītājs Kristiāns Godiņš, iesākot vizītes ar ieskatu paredzētajā darba kārtībā, īsi informēja par galvenajiem un vēlamajiem vizīšu mērķiem. Bet KPR Plānošanas nodaļas vadītāja Dace Strazdiņa pastāstīja par reģionāla līmeņa attīstības plānošanas dokumentu izstrādes gaitu, aktivitātēm un Vadības grupas sanāksmes laikā precizētajām tematisko darba grupu nosaukumiem un tajās apskatāmajiem jautājumiem. Drīzumā, izsūtot plašāku informāciju un laika grafikus, šajās darba grupās tiks aicināti aktīvi piedalīties arī pašvaldību pārstāvji.

Turpinot Dace Strazdiņa akcentēja, ka izstrādājot ilgtspējīgas attīstības stratēģiju 2015.-2030.gadam un attīstības programmu 2015.-2020.gadam, tiek izvērtētas un ņemtas vērā pašvaldību attīstības plānošanas dokumentos iestrādātās prioritātes un galvenie attīstības virzieni.

Vizīšu laikā Sabiedriskā transporta nodaļas vadītāja Vaira Brūdere, kopā ar pašvaldību pārstāvjiem, apskatīja aktuālākos problēmjautājumus, kas skar sabiedriskā transporta pieejamības nodrošināšanu. Izsakot gandarījumu par līdz šim aktīvo un veiksmīgo sadarbību, V.Brūdere informē par izmaiņām, kas saistītas ar grozījumiem Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā, kas nosaka, ka turpmāk sabiedriskā transporta organizēšana, reģionālajā vietējās nozīmes maršrutu tīklā, tiek nodota jaunizveidotās Sabiedriskā transporta padomes un VSIA "Autotransporta direkcija" rokās.

Kristiāns Godiņš un Projektu nodaļas vadītāja Aiga Petkēvica sniedza informāciju par 2012.-2013.gadā organizētā "Reģionālo ideju foruma" rezultātiem un ieguvumiem, t.i. par izveidoto reģionālo projektu ideju sarakstu, kas šo vizīšu laikā, kopīgi diskutējot, jāaktualizē un jānosaka katras konkrētās pašvaldības prioritātes, kuras būtu iespējams risināt ar dalību pārrobežu sadarbību projektos.

Saldus novada pašvaldība sagaidīja ar pašvaldības izstrādātu rīcības plānu, kas ļāva veidot sarunu par sadarbību projektos ļoti konstruktīvu un atbilstošu pašvaldības vēlmēm un iecerēm. Būtiska joma, kurās pašvaldība būtu gatava iesaistīties projektos, ir drošības infrastruktūras uzlabošana, kas ietvertu gan tehniskā nodrošinājuma izpēti un tehnisko projektēšanu, gan aprīkojuma ierīkošanu un sasaisti ar tiesībsargājošajām struktūrām. Ne mazāk svarīga ir arī vides sakārtošana, degradēto teritoriju attīstība, profesionālās izglītības materiāltehniskās bāzes un nozīmības nostiprināšanu, ar Ventas upes baseinu saistīto pasākumu īstenošana, sociālās nozares pilnveidošana, notekūdeņu sistēmas sakārtošana, lai mazinātu plūdu draudus u.c.

Brocēnu novada pašvaldības pārstāvji, izanalizējot projektiem definētos mērķus un jomas, kam varētu tikt sniegts atbalsts, izrādīja ieinteresētību piedalīties projektos, kuros Kurzemes plānošanas reģions būtu kā vadošais partneris. Līdzīgi kā kaimiņu novados, arī Brocēnos ir aktuālas tādas tēmās kā vides sakārtošana, drošības infrastruktūras uzlabošana, degradēto teritoriju sakārtošana, kultūrvēsturisko pieminekļu atjaunošana, dienas centru izveide un aprīkošana, ūdens tilpņu apsaimniekošanas plānu izstrāde u.c.

Brocēnu novada pašvaldības pārstāvji īpaši uzsvēra Pārrobežu sadarbības programmas doto iespēju arī "mazajām" pašvaldībām risināt problēmjautājumus, kurus nereti neļauj ES struktūrfondu finansējuma nosacījumi un atbalstāmās teritorijas.

Noslēdzot vizīti, Kurzemes plānošanas reģiona pārstāvji kopā ar pašvaldības pārstāvjiem atzina šādu vizīšu lietderību un produktivitāti, jo apmeklējot 13 no 20 Kurzemes reģiona pašvaldībām, jau izkristalizējušās un iezīmējušās vairāk kā piecpadsmit reģionāla līmeņa projektu tēmas, kas liecina par individuālo vizīšu primārā mērķa sasniegšanu un ļaus pilnvērtīgāk uzsākt darbu pie projektu koncepciju sagatavošanas.

Apmeklējot visas Kurzemes reģiona pašvaldības, tiks veidotas darba grupas, lai notiktu konstruktīvs darbs jau pie projektu pieteikumu sagatavošanas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)