Banner 980x90

Labdarības akcijā Saldū bez maksas sniegs medicīnisko aprūpi pensionāriem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Ventspils, 8.marts, LETA. Saldū no 21.marta līdz 23.martam notiks labdarības akcija, kuras laikā vairāk nekā 20 medicīnas darbinieku bez maksas sniegs kvalificētu medicīnisko aprūpi Saldus un Brocēnu novadu pensionāriem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, aģentūru LETA informēja Saldus Tūrisma informācijas, kultūras un sporta centra pārstāve Dina Neimeta.

Labdarība akciju organizē Rietumu klīnikas traumatologs ortopēds Kaspars Ūdris sadarbībā ar Saldus novada pašvaldību, Brocēnu novada pašvaldību un SIA "Saldus medicīnas centrs". Speciālisti palīdzību sniegs, nesaņemot par to atlīdzību, bet medikamenti, pārsienamie materiāli, implanti u.c. materiāli tiks nodrošināti ar abu pašvaldību, uzņēmumu un privātpersonu ziedojumiem.

Ūdris labdarības tradīciju iedibināja 2016.gada vasarā Jēkabpils slimnīcā. Kopš tā laika notikušas divas akcijas Jēkabpilī un gaidāma otrā akcija Saldū.

Akcijā Saldū strādās traumatologi ortopēdi Kaspars Ūdris, Aldis Šperliņš un Dmitrijs Kirejevs, ķirurgs Agnis Ļuļēns, anesteziologs Āris Graudiņš, acu ārste Dita Balode, podoloģe Anete Meinarte, masiere Valentīna Koroļova un citi speciālisti, tajā skaitā liela daļa Saldus medicīnas centra darbinieku. Uz operācijām ieradīsies viens no Eiropas vadošajiem speciālistiem pleca ortopēdijas jomā Viktors Jermolajevs no Klaipēdas. Pirms operācijām nepieciešamos izmeklējumus bez maksas veiks SIA "Centrālā laboratorija" un SIA "Vizuālā diagnostika", ar aparatūru akciju atbalsta SIA "Arbor Medical" un SIA "OC Vision". 21.martā pacientus konsultēs, bet 22. un 23.martā notiks operācijas un mediķu izbraukumi uz Saldus un Brocēnu novada sociālās aprūpes centriem.

Pagājušā gada akcijā Saldū 127 pacienti saņēma traumatologu ortopēdu, ķirurga konsultācijas un podologu aprūpi. Notika 12 ortopēdiskas operācijas un ķirurģiska operācija. Lutriņu pansionātā un Remtes sociālās aprūpes centrā konsultēti 99 to iemītnieki. Šogad akcija plānota aptuveni tādā pašā apjomā.

21.martā no plkst.9 līdz 10 akcijas dalībnieki un organizētāji pulcēsies Saldus medicīnas centra zālē un neformālā gaisotnē atbildēs uz jautājumiem, izstāstīs par akcijas norisi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)