Banner 980x90

Mazā skolēnu skaita dēļ Saldus pašvaldība meklēs jaunu darbības modeli trim pamatskolām

Rīga, 4.janv., LETA. Saldus novada pašvaldībai jālemj par trīs novada skolu - Pampāļu, Kursīšu un Jaunlutriņu pamatskolu - turpmāko darbības modeli, jo šajās skolās nav pietiekams skolēnu skaits, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Šteina.

2018.gada 1.septembrī Pampāļu, Kursīšu un Jaunlutriņu pamatskolās skolēnu skaits bija mazāks par 50.

Pašvaldības pieņemtie noteikumi nosaka, ja vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestādē skolēnu skaits uz kārtējā mācību gada 1.septembri ir mazāks par 60, tad dome var pieņemt lēmumu par skolas likvidāciju vai reorganizāciju ar nākošā mācību gada 1.septembri.

Pašvaldība no 7.janvāra līdz 10.janvārim organizēs vecāku sapulces, lai pārrunātu ar vecākiem, skolas darbiniekiem un sabiedrības pārstāvjiem turpmākos skolu darbības modeļus. Jaunauces un Vadakstes pagastos tiks pārrunāts jautājums par darba organizēšanu pirmsskolas grupās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)