Banner 980x90

Ministres Petravičas iespējamais aizvietotājs Saeimā uzskata, ka viņai būtu jānoliek deputāta mandāts

Rīga, 1.febr., LETA. Labklājības ministrei Ramonai Petravičai (KPV LV) būtu jānoliek deputāta mandāts Saeimā, aģentūrai LETA pauda Saldus novada domes deputāts, pašvaldības vides pārvaldības speciālists un uzņēmuma "Austrumu lauki" valdes priekšsēdētājs Edgars Kronbergs (KPV LV), kurš varētu ieņemt vietu Saeimā, Petravičai no mandāta atsakoties.

Politiķis stāstīja, ka ar jauno ministri šo jautājumu apspriedis nav, taču esot dzirdējis, ka Petraviča mandātu nenoliek, jo vēlas palīdzēt frakcijas darbam. Viņš ir pārlecināts, ka no darba Saeimā ministrei būtu jāatsakās, jo "arī aiz manis stāv vēlētāji", bet pašlaik viņš tikai gaida, kā situācija attīstīsies.

Kronbergs cer, ka frakcija spēs strādāt monolīti. Viņš partijas ministrus atbalsta, līdz ar to būtu balsojis arī par jaunās valdības apstiprināšanu.

Nonākot Saeimā, Kronbergs labprāt darbotos Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā vai Sociālo un darba lietu komisijā.

Jau vēstīts, ka Petraviča vēl aptuveni mēnesi vai divus plāno apvienot ministres un deputātes pienākumus. Viņa žurnālistiem skaidroja, ka tas ir saistīts ar jau iesāktajiem darbiem parlamentā.

Deputātam, kurš apstiprināts ministra amatā, ir iespēja uz ministra pilnvaru laiku nolikt deputāta mandātu. To izdarot, viņa vietā iespēja strādāt Saeimā tiek dota pirmajam konkrētajā vēlēšanu apgabalā "aiz svītras" palikušajam. Šim cilvēkam atsakoties, iespēja tiek dota nākamajam, un tā šis process turpinās, kamēr kāds piekrīt ieņemt deputāta amatu.

No 13 jaunās valdības ministriem desmit ir ievēlēti Saeimā. Deviņi no viņiem aģentūrai LETA apliecināja, ka neplāno savienot abus amatus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)