Banner 980x90

Nīgrandē ugunsgrēkā cietušie jaunsargi nav guvuši smagas traumas

Ventspils, 23.marts, LETA. Jaunsargi, kuri vakar palīdzējuši degošas mājas evakuācijas darbos Saldus novada Nīgrandes pagastā, nav smagi cietuši, noskaidroja aģentūra LETA.

Liepājas reģionālajā slimnīcā no Nīgrandes nogādāti 12 pusaudži vecumā no 13 līdz 17 gadiem. Kā informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase, jaunieši bija saelpojušies dūmus. Lielākā daļa no viņiem pēc veselības stāvokļa pārbaudes atlaisti mājās, un viņu veselības stāvokli uzraudzīs ģimenes ārsti. Divi jaunieši stacionēti Liepājas slimnīcas vispārējās bērnu terapijas nodaļā veselības stāvokļa novērošanai. Kā skaidroja slimnīcas pārstāve, cietušie ir saindējušies ar dūmiem, bet apdegumu vai kādu citu smagu traumu viņiem nav.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka viens cietušais nogādāts arī Kuldīgas slimnīcā, bet apstiprinājumu no slimnīcas pagaidām nav izdevies saņemt.

Kā informēja Saldus novada domes priekšsēdētāja Indra Rassa (LRA), jaunsargi bija palīdzējuši degošas mājas evakuācijas darbos. Dzīvojamā māja, kurā izcēlies ugunsgrēks, atrodas blakus Kalnu vidusskolai Nīgrandes pagastā. Skolas audzēkņi, kuri apgūst valsts aizsardzības mācību, pamanot dūmus, bija devušies palīdzēt mājas evakuācijas darbos. Degošajā mājā viņi neesot gājuši, bet palīdzējuši ārpusē, paņemot pretī no mājas evakuējamās mantas.

Kā ziņots, Saldus novada Nīgrandes pagastā vakar ugunsgrēkā cietuši 15 jaunsargi, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

VUGD ap plkst.10 saņēma izsaukumu uz Nīgrandes pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg ēkas jumts 200 kvadrātmetru un starpstāvu pārsegums 70 kvadrātmetru platībā.

Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts likvidēts tikai ap plkst.20.30.

Ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtināja lielais vējš un tas, ka ēkas starpsienas bija pildītas ar kūdru un zāģu skaidām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)