Banner 980x90

Noderīgs ievads sieviešu apavu pasaulē: viss, kas Tev jāzina pirms jauna pāra iegādes!

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Droši vien nav iespējams atrast sievieti, kura teiktu, ka viņai nav nepieciešami jauni apavi. Sieviešu zābaki, kurpes, sandales un desmitiem citu modeļu sagaida pircējas apavu veikalos. Kā izskatīties stilīgi, netērējot apaviem veselu bagātību? Atbilde ir – gudra iepirkšanās un pareiza apavu kolekcijas veidošana. Sieviešu apavi no glancēto žurnālu lappusēm, lai šoreiz paliek aiz muguras – mode mainās strauji, un impulsīvi nopirkti apavi bieži tiek uzvilkti tikai pāris reizes. Tā vietā vērts investēt apavos, kas apvieno kvalitāti un mūsdienīgumu.

Lasi tālāk, lai uzzinātu, kādiem apaviem dot priekšroku un kur iegādāties kvalitatīvus un vienlaikus atraktīvus sieviešu apavus!

6 neaizvietojami apavu veidi Tavai kolekcijai
Kurpes bez papēžiem
Foto: Somijasapavi.lvFoto: Somijasapavi.lv


Tā saucamas balerīnkurpes ir noderīgas gan ikdienā, gan pasākumos. Protams, šādus apavus diez vai ieteicams vilkt uz operu, taču kurpes bez papēžiem ir gandrīz universālas, jo tās:
• lieliski izskatās ballītēs un citos neformālos svētkos;
• ir ērtas un piemērotas ilgstošai valkāšanai;
• padara ikdienas tēlu izsmalcinātāku.
Balerīnkurpes ar apaļiem purngaliem piestāv sievietēm ar garām kājām, bet, ja Tu vēlies vizuāli padarīt kājas garākas, iegādājies kurpes ar spiciem galiem.

♦ Brīvā laika kurpes
Foto: Somijasapavi.lvFoto: Somijasapavi.lv
 Mokasīni ir noderīgi gan ikdienas gaitās, gan nedēļas nogalēs. Izvēloties brīvā laika kurpes vasarai, pievērs uzmanību tam, vai modelim ir:
• dekoratīvie atvērumi labai gaisa cirkulācijai;
• gumijas iespraudums starp vīlēm pēdas komfortam;
• neslīdoša zole.
Apavos, kas atbilst šiem raksturojumiem, kājas jutīsies labi arī garā pastaigā.

♦ Sandales
Foto: Somijasapavi.lvFoto: Somijasapavi.lv
Sieviešu apavi vasarai var kalpot vairākas sezonas, ja izvēlēsies kvalitatīvas sandales. 
Šauru un mazu pēdu īpašnieces var iegādāties praktiski jebkāda dizaina apavus, bet, jo smagnējāka un platāka ir pēda, jo uzmanīgāk ir jāizvēlas vasaras apavi. Šajā gadījumā labāk izvairīties no lieliem rotājumiem, uzkrītošām tekstila aplikācijām un platām siksniņām uz potītes.

♦ Izejamās kurpes
Foto: Somijasapavi.lvFoto: Somijasapavi.lv
Balles kurpes ir ikvienas sievietes lepnums. Pat ja Tu neapmeklē svinīgus pasākumus bieži, Tavā apavu skapī jābūt vismaz vienam labam izejamo kurpju pārim.

Izvēlies atturīgu eleganci un neitrālu krāsu, jo šādas kurpes:
• var tikt pieskaņotas gandrīz teju ikvienam vakara tērpam;
• labi izskatās gan publiskajos, gan privātajos svētkos;
• piesaista uzmanību, bet nav pārāk ekstravagantas, lai tiem nāktos piemeklēt īpašu kleitu.

Lai padarītu ķermeni vizuāli tievāku, izvēlies augstpapēžu kurpes bez rotājumiem. Izejamās kurpes uz maza vai vidējā papēža ir piemērotas slaidām sievietēm, bet dekoratīvas siksniņas labi izskatīsies uz tievas potītes.

♦ Puszābaki
Foto: Somijasapavi.lvFoto: Somijasapavi.lv
Puszābaki ir vieni no universālākajiem apavu veidiem. Tie ir piemēroti valkāšanai rudenī un pavasarī. Daudzi modeļi ir siltināti ar dabīgo vai mākslīgo vilnu, tāpēc puszābaki var tikt izmantoti arī ziemā, kad gaisa temperatūra nav pārāk barga. Tāpat kā kurpes, arī puszābaki mēdz būt uz papēžiem, un uz tiem attiecas tādi paši noteikumi – jo augstāks papēdis, jo slaidāk Tu izskatīsies.

♦ Ziemas zābaki
Foto: Somijasapavi.lvFoto: Somijasapavi.lv
Sieviešu zābaki ikvienai Latvijas sievietei ir īpašs apavu veids. Zābakiem jābūt vienlaikus siltiem un stilīgiem, komfortabliem un moderniem. Universāls variants ir vidējā garuma sieviešu zābaki, jo:
• tos var vilkt ar biksēm un svārkiem;
• tie nav tik uzkrītoši kā gari zābaki līdz celim.
Tā kā ziemā ietves ir slidenas, labāk iegādāties apavus ar zoli no mākslīgajiem materiāliem. Sieviešu zābaki ar ādas zoli vairāk ir piemēroti valkāšanai iekštelpās.

Ieguldīt vairāk ieteicams apavos no kvalitatīviem materiāliem, kas kalpos vismaz 2–3 sezonas. Lasi tālāk, lai noskaidrotu, kādi apavu materiāli šobrīd ir topā!

Sieviešu apavi no ādas un ne tikai – vai zini, ar ko ir īpašs katrs materiāls?
Apavu ražošanā līdera pozīciju kopš senatnes ieņem dabīgā āda – viens no izturīgākajiem un atraktīvākajiem materiāliem. Ādas sieviešu apavi ir savienojami ar visdažādākajiem ģērbšanās stiliem. Taču veikalu piedāvājumā ir arī apavi no citiem materiāliem.

Mūsdienās sieviešu apavi tiek ražoti no:
• nubuka – dabīgais materiāls ar samtainu virsmu labi caurlaiž gaisu, un apavi no nubuka izskatās eleganti un neierasti. No nubuka tiek ražotas ne tikai ielas kurpes, bet arī sieviešu zābaki, kas kalpo pietiekami ilgi, ja tiek nodrošināta atbilstoša apavu apkope;
• zamšādas – šis materiāls ir līdzīgs nubukam, taču ir mīkstāks un mazāk izturīgs. Zamšādas sieviešu apavi izskatās izsmalcināti, tāpēc zamšāda bieži tiek izmantota izejamo kurpju ražošanā. Veikalu piedāvājumā ir arī sieviešu zābaki no zamšādas, taču ziemeļu laikapstākļos tie nav piemēroti ikdienas valkāšanai. Zamšāda neiztur zemas temperatūras, tāpēc apavus no šī materiāla labāk atstāt īpašiem gadījumiem;
• lakādas – sieviešu apavi no lakādas piesaista uzmanību, tāpēc īpaši populāras ir lakādas vakara kurpes un sieviešu zābaki svinīgiem iznācieniem. Tomēr, salīdzinājumā ar dabīgo ādu, lakādu ir viegli saskrāpēt. Tā reaģē uz sauli un lietu, tāpēc šie apavi noteikti ir jāapstrādā ar aizsarglīdzekli un jāvalkā tikai labos laikapstākļos vai iekštelpās;
• eko ādas. Dabīgās ādas aizstājējs – eko āda – ir ierastas mākslīgās ādas uzlabotā versija. Materiāls tiek ražots uz kokvilnas bāzes, tāpēc tā ir patīkama pēc taustes, kā arī labi pārvada gaisu un ir hipoalerģiska. Sieviešu apavi no eko ādas ir ekonomiskāki, bet vizuāli tie ir identiski ādas apaviem;
• tekstila – brīvā laika apavu virsma dažkārt tiek ražota nevis no ādas, bet no lina vai kokvilnas. Šādi sieviešu apavi ir viegli un piemēroti ceļojumiem, jo neaizņem daudz vietas.

Veidojot savu apavu skapi, neaizmirsti, ka ikvienam apavu pārim nepieciešama atbilstoša apkope. Tālāk uzzināsi, ar kādiem kopšanas līdzekļiem jāapstrādā sieviešu apavi no dažādiem materiāliem!

5 kopšanas līdzekļi vienmēr glītiem apaviem
Lai rūpīgi piemeklētā apavu kolekcija priecētu Tevi ilgi, apavu valkāšanas periodā tie ir atbilstoši jākopj. Bezkrāsains krēms un birstīte ir labs sākums, taču apaviem ir vajadzīga arī papildu apkope.

Lai apavi pēc vienas sezonas būtu tikpat atraktīvi kā pirmajā valkāšanas dienā, Tavā apavu skapī jābūt:
• švammei apavu spodrināšanai – gandrīz universāls rīks, kas acumirklī piešķir koptu izskatu dabīgās, mākslīgās un lakādas izstrādājumiem. Spodrināšana neaizvieto apavu tīrīšanu un aizsardzību, taču uzspodrināti sieviešu apavi izskatās lieliski, tāpēc ir vērts iegādāties šo nelielo, bet efektīvo līdzekli;
• pretmitruma aizsarglīdzeklim – lai jauni sieviešu zābaki pēc iespējas ilgāk saglabātu krāsu un formu, tie ir jāapstrādā ar aizsarglīdzekli pirms pirmās izmantošanas. Arī siltās sezonas kurpes ir vērts apsmidzināt ar aerosolu, lai vasaras lietus nekļūtu par nepatīkamu pārsteigumu;
• aerosolam vai balzamam nubukam un zamšādai – sieviešu zābaki un kurpes bieži tiek ražoti no šiem materiāliem, taču tos nedrīkst apstrādāt ar parastu krēmu. Speciāls kopšanas līdzeklis nodrošina maigu, bet efektīvu tīrīšanu un aizsargā apavus no mitruma;
• izsmidzināmajām putām vai apavu šampūnam – sporta apavi, sieviešu zābaki ar tekstila dizaina elementiem, vasaras čībiņas jāapstrādā ar putām, jo krēms tekstila apkopei neder. Atšķirībā no krēma apavu putas var pielietot arī uz nubuka un zamšādas izstrādājumiem;
• apavu dezodorantam – apavi, īpaši ražoti no dabīgiem materiāliem, viegli uzsūc smakas. Lai panāktu maksimālo higiēnas līmeni, gan sieviešu zābaki, gan kurpes jāapstrādā ar aerosolu, kas neitralizē nepatīkamu aromātu. Izmantot dezodorantu var pēc nepieciešamības - katru dienu vai reizi nedēļā, atkarībā no individuālajām prasībām un apavu valkāšanas paradumiem.

Iegādājies nepieciešamos līdzekļus un Tu būsi pārsteigta, cik ilgi kopti sieviešu apavi priecēs Tavas acis un kājas!
Foto: Bigstockphoto.comFoto: Bigstockphoto.com
Somijasapavi.lv  oriģināli un kvalitatīvi apavi internetā
Kad Tu jau zini, kādi apavi Tev nepieciešami, ir laiks iepirkties. Kurā no desmitiem apavu veikaliem meklēt izturīgus apavus par labu cenu? Pievērs uzmanību apavu interneta veikalam Somijasapavi.lv! Šis apavu veikals internetā nedzenas pakaļ ikvienai modes tendencei, kuras popularitāte sairst pēc dažiem mēnešiem. Tā vietā Somijasapavi.lv atlasa gaumīgus, klasiskus apavus ar moderniem dizaina elementiem. Iepērkoties Somijasapavi.lv, var izveidot apavu kolekciju, kas būs piemērota visdažādākajiem tērpiem un laikapstākļiem.

Veikala piedāvājumā ir sieviešu apavi, kuros ir vērts ieguldīt, jo tie kļūs par Tavas apavu kolekcijas pamatu. Somijasapavi.lv:
• sadarbojas tikai ar labākajiem ražotājiem, kuri vienlīdz lielu uzmanību velta apavu kvalitātei un ārējam izskatam;
• piedāvā ļoti plašu apavu izvēli dažādām sezonām un situācijām; 
• piegādā pasūtījumus virs 20 eiro bez maksas visā Latvijas teritorijā;
• regulāri rīko akcijas, kad apavus var iegādāties īpaši izdevīgi.

Lai gan Somijasapavi.lv sāka savu darbību, importējot Latvijā tieši somu ražotāju apavus, tagad veikalā var iegādāties arī citu Eiropas zīmolu produkciju. Apavu veikals internetā ir īstā vieta, kur pasūtīt komfortablus apavus, kā arī interesantas somas un efektīvus apavu kopšanas līdzekļus ar dabīgiem ekstraktiem – bišu vasku un dažādām eļļām. Piedāvājumā ir ne tikai sieviešu apavi, bet arī liela vīriešu un bērnu apavu kolekcija.

Tieši Tavai pēdai piemeklēti apavi – viss, kas jāzina par apavu izmēriem
Ikviens cilvēks, protams, zina savu apavu izmēru. Tomēr Latvijā cilvēki ir pieraduši izmantot Eiropas izmēru skalu, bet daudzi Eiropas zīmoli ražo apavus ar britu izmēriem. Lai orientētos Somijasapavi.lv piedāvājumā, iepazīsties ar izmēru tabulu:



Somijasapavi.lv veikalā arī sievietes ar lielu kāju izmēru var atrast glītus apavus. Ja Tev ir nepieciešami sieviešu apavi platai kājai, pievērs uzmanību apavu platuma apzīmējumiem:
• F, F 1/2 – šaurai pēdai;
• G – normālai pēdai;
• H, H 1/2 – platākai pēdai;
• J, K, M – ļoti platai pēdai.

Ja pasūtītie sieviešu apavi Tev nederēs, varēsi tos apmainīt vai atdot bez maksas 14 dienu laikā. Apavu veikals internetā ievēro pircēja tiesības tāpat kā jebkurš lokālais apavu salons. Droši pasūti apavus tiešsaistē, jo ar savu naudu Tu neriskē! 

Ievērojot vienkāršas vadlīnijas, Tu varēsi piepildīt savu apavu skapi ar tādiem apaviem, kurus patiešām valkāsi ik dienu. Ienāc Somijasapavi.lv un izvēlies savus jaunus mīļākos apavus!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)