Banner 980x90

Noskaidrots liekais "Summer Sound" festivālā

Pagājušajā nedēļā aizvadītajā festivālā "Summer Sound" Liepājā "Amigo" darbinieki, kuri ir aktīvi kustības "Nekā lieka" atbalstītāji, veica festivāla apmeklētāju un mūziķu aptauju, lai noskaidrotu, kuras no līdzpaņemtajām lietām viņiem nenoderēja.

Lielākajai daļai aptaujāto festivāla laikā liekas bijušas zeķes un džemperi, jo laika apstākļi Liepāju pagājušajā nedēļā lutināja – bija saulains un silts. Vairāki festivāla apmeklētāji uz festivālu paņēmuši un par lieku atzinuši tādas lietas kā mini ledusskapi, teltis, koferus ar drēbēm, fēnus, matu taisnotājus u.c. Tikai daži cilvēki, tostarp Marats no grupas "Musiqq" atzina, ka uz "Summer Sound" neko lieku nav paņēmuši.

Tā kā "Nekā lieka" aktīvisti aptaujas rezultātus fiksēja ar videokameras palīdzību, tad ikvienam ir iespēja iepazīties ar festivāla apmeklētāju atbildēm uz jautājumu "Kas Jums ir lieks no lietām, ko paņēmāt līdzi uz festivālu?". Video materiāls redzams šeit: http://youtu.be/GuTFz-sfgc8

"Mēs festivālā vēlējāmies ne tikai izklaidēties, bet arī paveikt ko lietderīgu – izveidot materiālu par lieko festivālā, un ar šī materiāla palīdzību pievērst sabiedrības uzmanību faktam, kā nemanot esam apauguši ar nevajadzīgām lietām, kas laimei un labsajūtai nemaz nav nepieciešamas. Liekās lietas padara mūsu ikdienu smagnēju un apgrūtinošu, turklāt aizēno patiesās vērtības. Prieks, ka cilvēki bija atsaucīgi, un mums izdevās palīdzēt kustībai  "Nekā lieka" radot ļoti apjomīgu un interesantu materiālu. Jauki, ka ar viedokli par lieko padalījās arī tādi mūziķi kā Jānis Šipkēvics juniors, Ufo, grupa "Dzelzs vilks" un citi sabiedrībā populāri cilvēki. Kā izrādījās, visnevajadzīgākā līdzpaņemtā lieta šajā festivālā bija drēbes, kas saistīts ne tikai ar vasarīgo laiku, bet arī ar to, ka vienmēr pārcenšamies un neaprēķinām reālo daudzumu, kas mums būtu nepieciešams", stāsta "Amigo" projektu komandas līderis un dedzīgs patieso vērtību aizstāvis Jānis Leimanis.

Jau ziņots, ka "Amigo" ir kļuvis par biedrības oficiālo atbalstītāju, jo arī "Amigo" iestājas par pamatvērtībām, tostarp "Amigo" darbinieki ir dedzīgi patieso vērtību atbalstītāji. Kustībai "Nekā lieka", ko dibināja TV vadītāja Māra Zālīte, jau pievienojušies vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki - latviešu teātra un kino režisors Ivars Tontegode, grupas "Labvēlīgais Tips" trompetists Oskars Ozoliņš, grupas "TheWoW" soliste Maija Gaile, Dailes teātra aktieris Dainis Grūbe, OKartes Skatuves dalībniece Marta Ritova, grupas "Nu Un" dalībnieks Valters Osis, kā arī televīzijas režisors Arvīds Babris.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)