Banner 980x90

Pagastos notiks apspriedes par grants ceļu sakārtošanu

Lai sagatavotos Latvijas lauku attīstības programmas 2014. - 2020.gadam pasākuma "Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos" ieviešanai, augustā visos Saldus novada pagastos notiks apspriedes ar pašvaldības un pagasta pārvalžu speciālistu un vietējo uzņēmēju piedalīšanos.

Kā pilsētas informācijas portālu Saldus24.lv informēja Saldus novada pašvaldības projektu vadītāja Marita Melvere, apspriežu gaitā dalībnieki tiks informēti par Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas nosacījumiem pašvaldību grants ceļu būvniecībai vai pārbūvei un Saldus novadam plānoto finansējumu, kā arī katram pagastam plānoto pieejamo finansējumu un tā sadalījuma kritērijiem. Balstoties uz lauksaimnieku un uzņēmēju viedokli, tiks noskaidroti prioritāri atjaunojamo ceļu posmi, ņemot vērā arī autotransporta intensitāti uz konkrētā ceļa, sabiedriskā transporta un skolēnu pārvadājumu maršrutus un ceļa posmu seguma kvalitāti.

Pirmās apspriedes notiks 13.augustā - plkst.14.00 Lutriņu pagastā un plkst.16.00 Pampāļu pagastā.

Pasākuma "Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos" mērķis ir Eiropas Savienības atbalsta piešķiršana publiskās infrastruktūras kvalitātes uzlabošanai lauku teritorijās, lai veicinātu uzņēmējdarbību un apdzīvotības saglabāšanos.

Atbalsta saņēmēji – pašvaldības, projektu iesniegumu konkursu plānots izsludināt 2015.gada rudenī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)