Banner 980x90

Paraksta vienošanos par reģionālo zinātnes centru attīstību Kurzemē

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Trešdien, 1.jūnijā, Ventspils, Cēsu un Daugavpils pašvaldības Rīgā paraksta vienošanos, kas paredz reģionālo inovāciju popularizēšanas un jauniešu iesaistes centru izveidi Kurzemē (Ventspilī), Vidzemē (Cēsīs) un Latgalē (Daugavpilī), tādējādi veicinot jauniešu ieinteresētību un izpratni par eksakto zinātņu jomu un tehnoloģijām.

Kā pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja PI "Komunālā pārvalde" Sabiedrisko attiecību speciāliste Egita Vītola, pašvaldību savstarpējās sadarbības mērķis ir veidot daudzveidīgu un visaptverošu reģionālo interešu izglītības un zinātnes centru piedāvājumu visā valstī, mudinot skolēnus un jauniešus aktīvāk izvēlēties mācīties un studēt fizikas, ķīmijas, astronomijas un citas eksaktās zinātnes, kas ir valstiski nozīmīgi un darba tirgū pieprasīti virzieni.

Sadarbību paredzēts īstenot, katrai pašvaldībai izstrādājot savu reģionālā zinātnes centra koncepciju, nodrošinot tematiskā satura nepārklāšanos, saskaņojot katra zinātnes centra specifiku, tā saturisko un vizuālo formātu.

Reģionālie zinātnes centri visā pasaulē darbojas kā magnēti, piesaistot ne tikai tūristus, bet arvien vairāk tieši skolēnus un jauniešus. Ventspils pilsētas pašvaldības pārstāvji klātienē ir izzinājuši pasaulē vadošo Eiropas, Āzijas un ASV zinātnes centru pieredzi un praksi, lai labākās idejas iedzīvinātu arī Ventspilī. Ventspilī jau pašlaik vērojama pastiprināta ventspilnieku un viesu, īpaši skolēnu, interese par šāda veida piedāvājumu – esošais Zinātnes un tehnoloģiju muzejs "Kurzemes Democentrs", kas bērniem, jauniešiem un citiem interesentiem piedāvā interaktīvā veidā izzināt tehnoloģiju pasauli, šajā jomā veiksmīgi strādā jau vairākus gadus, ik gadu piesaistot arvien vairāk apmeklētājus no visas valsts un ārvalstīm.

Paralēli sadarbībai ar Cēsu un Daugavpils pašvaldībām, Ventspils pilsētas pašvaldība jau pagājušā gada nogalē uzsāka darbu pie daudzfunkcionāla inovāciju centra izveides pilsētā, plānojot tā jaunbūvi Rūpniecības ielā 2, teritorijā pie DUS "Statoil". Ir izsludināts atkārtots metu konkurss", paredzot izbūvēt ēku, izveidojot tajā Inovāciju centru ar nomas telpām jaunajiem uzņēmējiem, veicinot jaunu darba vietu radīšanu, kā arī izveidojot tajā Interešu izglītības jeb Zinātnes centru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)