Banner 980x90

Praktiska un pārdomāta mājsaimniecība sākas ar labiem traukiem

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Katrs, kas jau uzsācis patstāvīgu dzīvi, zina, cik daudz lietu pašā sākumā nepieciešams sarūpēt. Ikdienā jau nepamanām katru sīkumu, ko mājsaimniecībā lietojam, bet jūtam, ja mums kādas no šīm lietām trūkst. Visvairāk sadzīves priekšmetu tiek izmantots tieši virtuvē, tāpēc, gādājot traukus un citus mājsaimniecības piederumus, svarīgi izvērtēt, kas būs patiešām vajadzīgs un noderīgs un bez kā var iztikt.

Kā izvēlēties piemērotākos Tavai mājsaimniecībai?
Virtuves piederumus vairāku gadu garumā izmantosi ik dienu. Varētu domāt, ka sagādāt traukus virtuvei ir vienkāršāk par vienkāršu, tomēr, ieejot veikalā, kur plauktos rindojas krāsaini trauki no dažādiem materiāliem, var apjukt. Tāpēc pirms iepirkšanās apdomā šādas nianses:
- trauku izmērs – lieli šķīvji, protams, ir ļoti stilīgi, tomēr tie vairs nešķitīs tik skaisti, ja nevarēsi aizvērt skapīša durvis;
- krāsa – ja Tava virtuve vai ēdamistaba ir piesātinātos un spilgtos toņos, to lieliski papildinās vienkārši trauki. Ja Tava virtuve ir neitrālos toņos, kā akcentu vari izvēlēties košus traukus. Pagaidām trauku krāsas izvēlē vēl aizvien dominē baltā – to var pieskaņot jebkuram interjeram, turklāt saplīsušos traukus viegli aizstāt;
- daudzums – ja zini, ka Tev vajadzīgi tikai pusdienu šķīvji un bļodiņas, nav jēgas iegādāties piecdaļīgu pusdienu servīzi. Tomēr sarūpē vairāk nekā vienu vai divus šķīvju eksemplārus, lai Tev ir trauki, kuros pasniegt ēdienu viesiem;
- materiāls – veikalos var atrast visdažādāko materiālu traukus – stikla, porcelāna, māla, fajansa utt. Bet jāpiebilst, ka visizturīgākais no minētajiem ir tieši porcelāns. Tāpat, izvēloties materiālu, nedrīkst aizmirst par tā piemērotību lietošanai trauku mazgājamā mašīnā un mikroviļņu krāsnī;
- forma – arī izvērtējot šo faktoru, jāņem vērā, ka neparastas formas traukiem būs grūtāk atrast ekvivalentu, kad vajadzēs aizstāt saplīsušo. Tāpat skapī sakārtoti trauki izskatās estētiskāk un aizņem mazāk vietas, ja tie labi iegulst viens otrā.

Pārdomā ikvienu pirkumu
Līdzīgus kritērijus var piemērot, meklējot sadzīves tehniku virtuvei, kā arī citus mājsaimniecības piederumus. Izvērtē savus ikdienas paradumus un apdomā, kas tieši Tev nepieciešams, vai tam varēsi savā mājsaimniecībā atvēlēt vietu un vai izvēlētā prece būs praktiska. Ja vien ir iespēja, iegādājoties traukus un citas mājsaimniecībā nepieciešamas lietas, ieteicams pārlieku neskopoties – kvalitatīvas preces atmaksāsies ilgtermiņā.

Ienāc interneta veikalā 1a.lv, ja dod priekšroku ērtam iepirkšanās procesam un daudzveidīgai izvēlei! 1a.lv pieejams viss, kas vajadzīgs, lai Tava mājsaimniecība būtu nevainojama.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)