Banner 980x90

Publisko izdevumu komisijā uzklausīs informāciju par VK ieteikumu ieviešanu Saldus kapitālsabiedrību pārvaldībā

Rīga, 30.nov., LETA. Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija šodien diskutēs par Valsts kontroles (VK) revīzijā "Saldus novada pašvaldības kapitālsabiedrību pārvaldības efektivitāte un atbilstība normatīvo aktu prasībām" sniegto ieteikumu ieviešanas gaitu.

Komisijas sēde notiks plkst.12.30 Jēkaba ielā 6/8, 306.telpā.

Uz komisijas sēdi ir aicināti VK, Saldus novada pašvaldības un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji.

Kā ziņots, VK revīzijā konstatējusi nepamatotu līdzekļu tērēšanu Saldus novada pašvaldības kapitālsabiedrībās. Kopumā 495 199 eiro ir izlietoti nepamatoti un neekonomiski. Saldus pašvaldības kapitālsabiedrības ir izmaksājušas saviem darbiniekiem nepamatotas prēmijas un piemaksas, darbiniekiem ir izmaksātas lielākas algas, nekā atļauts, darbinieki ir devušies apšaubāmos komandējumos, kā arī izmantojuši dienesta automašīnas un degvielu privātām vajadzībām.

Kapitālsabiedrībās, kas sniedz iedzīvotājiem komunālos pakalpojumus, konstatēta nepamatoti zema tarifu piemērošana, nepareiza tarifu noteikšana, kā rezultātā iedzīvotājiem vairāk jāmaksā par ūdeni, kā arī jāsedz citiem klientiem piemēroto nepamatoti zemo tarifu starpība.

Lai risinātu situāciju, Saldus novada pašvaldība varētu algot speciālu darbinieku, kurš turpmāk uzraudzīs visu pašvaldības kapitālsabiedrību darbību, gada sākumā uzklausot VK revīzijas ziņojumu par konstatēto pašvaldībā, Publisko izdevumu komisijas deputātiem teica pašvaldības vadītāja Indra Rassa (LRA).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)