Banner 980x90

"Cannelle Bakery" plāno palielināt saldētas produkcijas eksportu

Foto: www.cannella.lv
Foto: www.cannella.lv
Kurzemes reģiona maizes un konditorejas produktu ražotāja SIA "Cannelle Bakery" saņēmusi starptautisko Lielbritānijas mazumtirdzniecības uzņēmumu asociācijas "British Retail Consortium" (BRC) "Standarts for Food Safety" jaunāko sertifikātu, kas apliecina produkcijas kvalitāti un uzrāda ražotāju kā uzticamu partneri tirdzniecības tīkliem.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Ivars Skrebelis aģentūru LETA informēja, ka BRC standarta prasību īstenošana uzņēmumam paver ceļu uz sadarbību ar mazumtirdzniecības uzņēmumiem, jo veikalu tīkli Eiropā un pasaulē izvēlas sadarboties ar ražotājiem, kuru produkcija sertificēta atbilstoši šim standartam.

"Tā ir ieejas biļete sarunām par tirdzniecības sākšanu lielākajos Eiropas valstu tirgos un dod iespēju uzrunāt ievērojami plašāku tirgotāju loku Eiropas ziemeļvalstīs, Vācijā un Lielbritānijā. Uz šīm valstīm jau eksportējam saldētus konditorejas izstrādājumus un maizi," sacīja Skrebelis.

Viņš arī norādīja, ka ražošanas procesu nodrošināšanā atbilstoši BRC prasībām ieguldīti vairāk nekā 100 000 eiro, piesaistot arī investīciju fonda "KS "FlyCap""FlyCap" investīcijas, kas ļauj uzņēmumam attīstīt industriālo ražošanu un veicina produkcijas virzīšanu eksporta tirgos.

Tāpat Skrebelis atzina, ka jauniegūtais sertifikāts ļaus uzņēmumam šogad kāpināt eksporta apjomus vismaz par 10%.

"Pērn salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu eksporta apgrozījums pieauga par 39% un eksporta īpatsvars kopējā apgrozījumā veidoja 30%. Savukārt 2016.gadā eksporta īpatsvaru plānots palielināt, sasniedzot jau 40% no kopējā apgrozījuma," sacīja uzņēmuma vadītājs.

Kopš 2014.gada "Cannelle Bakery" ir specializējies saldēto maizes un konditorejas izstrādājumu ražošanā, kas uzņēmumam nodrošina eksporta potenciālu, jo šo produktu pieprasījums starptautiskajos tirgos turpina augt.

Realizējot stratēģisko mērķi - eksporta apjomu palielināšanu -, uzņēmums pērn piesaistījis 250 000 eiro investīcijas ražošanas modernizēšanai un saldēto produktu līniju attīstībai no alternatīvo investīciju fonda "KS "FlyCap" Investment Fund I AIF".

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem "Cannelle Bakery" apgrozījums 2015.gadā bija 2,843 miljoni eiro salīdzinājumā ar 2,687 eiro iepriekšējā gadā. Zaudējumi bija 161 691 eiro salīdzinājumā ar 110 640 eiro, ko uzņēmuma vadība skaidro ar ieguldītajām investīcijām ražošanas bāzes sakārtošanā.

Kā ziņots, "Cannelle Bakery" nosaukums iepriekš bija Saldus novada uzņēmums SIA "Matss", kuru 2012.gada novembrī iegādājās jaundibināts uzņēmums SIA "Maiznīca Kursa", kura īpašnieki savukārt ar 50% kapitāldaļu katrs bija kādreizējais SIA "Fazer maiznīcas" valdes priekšsēdētājs Skrebelis un bijušais SIA "Staburadzes konditoreja" valdes priekšsēdētājs Bruno Ansons.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)