Banner 980x90

"Saldus" basketbolisti otro reizi triumfē LBL otrās divīzijas čempionātā

Foto: Facebook.com/ BK Saldus
Foto: Facebook.com/ BK Saldus
"Saldus" komanda trešdien, 4.maijā triumfēja Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas finālsērijā, otro reizi vēsturē kļūstot par turnīra čempioni.

Izslēgšanas turnīra finālsērijas izšķirošajā spēlē saldenieki savā laukumā ar 78:62 (25:15, 15:15, 17:24, 21:8) pārspēja "Mārupes" vienību, sērijā līdz trim uzvarām triumfējot ar 3-2.

Uzvarētājiem Krists Pīternieks guva 22 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, kamēr Kaspars Baumanis iemeta 16, bet Kārlis Žunda - 14 punktus. Savukārt Mārupes komandas rindās Roberts Pāže un Mārtiņš Motivāns guva pa 16 punktiem.

Mājiniekiem iniciatīva piederēja jau pirmajā puslaikā, divas minūtes pirms pārtraukuma "Saldus" basketbolistiem panākot 15 punktu pārsvaru (40:25). Otrajā puslaikā viesi samazināja rezultāta starpību līdz vienam punktam (54:55), tomēr Saldus komanda spēja nosargāt pārsvaru un izcīnīt uzvaru.

Savukārt bronzas sērijā RSU ar 2-0 uzvarēja "Limbažu" komandu.

Komanda, kas kļūst par LBL otrās divīzijas čempioni, saņem uzaicinājumu nākamajā sezonā piedalīties LBL pirmās divīzijas čempionātā. Ja komanda kādu apstākļu dēļ nevēlas vai nespēj apstiprināt savu dalību LBL pirmās divīzijas čempionātā, šo iespēju ir tiesības piedāvāt nākamajām komandām, ievērojot to klasifikāciju pēc 2015./2016.gada sezonas beigām.

Iepriekšējo reizi "Saldus" komanda LBL otrajā divīzijā triumfēja pirms trim gadiem, bet nākamās divas sezonas startēja LBL pirmajā divīzijā. Pēc iepriekšējās sezonas komanda zaudēja kluba lielākā sponsora finansiālo atbalstu un izlēma startēt otrajā divīzijā.

"Saldus" LBL augstākajā divīzijā pirmajā sezonā ar 12 panākumiem 37 spēlēs ierindojās desmitajā vietā starp 12 komandām, bet nākamajā ar astoņām uzvarām un 23 zaudējumiem palika priekšpēdējā, devītajā, pozīcijā.

Regulārajā čempionātā uzvarēja ViA/"Valmiera Glass" komanda, kas 18 spēlēs tika pie 13 uzvarām, kamēr "Saldus" ar 12 uzvarām bija otrā, bet par uzvaru mazāk guva "Limbaži" un "Turība".

Zīmīgi, ka valmierieši jau izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 0-2 piekāpās "Mārupes" basketbolistiem, kuri regulārajā turnīrā ieņēma vien astoto vietu.

Pērn par LBL otrās divīzijas čempioni kļuva "Ogres" komanda, kas šosezon startēja LBL augstākajā divīzijā, kur regulārajā čempionātā 36 spēlēs tika pie deviņām uzvarām, ieņemot desmito vietu 11 klubu konkurencē un izslēgšanas turnīram nekvalificējoties.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)