Banner 980x90

Reorganizācijas rezultātā trīs Saldus novada pamatskolas pārtaps par sākumskolām

Rīga, 11.janv., LETA. Paredzēts, ka ar šā gada 1.septembri Saldus novada Pampāļu, Kursīšu un Jaunlutriņu pamatskolas reorganizācijas rezultātā kļūs par sākumskolām, aģentūrai LETA stāstīja Saldus novada pašvaldības Izglītības pārvaldes vadītāja Saulcerīte Levica.

Skolu reorganizācija tiks veikta, jo uz 2018.gada 1.septembri Pampāļu, Kursīšu un Jaunlutriņu pamatskolās skolēnu skaits bija mazāks par 50 un pērnā gada maijā novada dome pieņēma noteikumus, kas nosaka, ja vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestādē skolēnu skaits uz kārtējā mācību gada 1.septembri ir mazāks par 60, tad dome var pieņemt lēmumu par skolas likvidāciju vai reorganizāciju ar nākošā mācību gada 1.septembri.

Ar skolu reorganizācijas ieceri šonedēļ iepazīstināti Pampāļu, Kursīšu un Jaunlutriņu pamatskolu vecāki un pedagogi. Saldus novada pašvaldības vadība aicināja vecākus iepazīties ar lielo skolu mācību procesu, lai izlemtu par piemērotāko izglītības iestādi savai atvasei no 7.-9.klasei, klāstīja Levica.

Viņa skaidroja, ka pie novada skolu tīklu optimizācijas iepriekš strādājusi darba grupa, kas savā gala ziņojumā rosinājusi Pampāļu, Kursīšu un Jaunlutriņu pamatskolu reorganizāciju. "Darba grupa bija arī iezīmējusi katrai reorganizāciju piedzīvojušajai skolai savu mātes skolu uz kuru tad varētu doties mācīties skolēni no 7. līdz 9.klasei, taču uz doto brīdi šis variants ir atmet," sacīja pašvaldības Izglītības pārvaldes vadītāja.

Šā brīža pašvaldības piedāvājums ir vecākiem bērnus no Pampāļu un Kursīšu pagastiem bērnus vest līdz Saldum, paredzot pieturas pie trīs skolām - Saldus vidusskolas, Saldus pamatskolas un Cieceres internātpamatskolas, tādejādi vecākiem ir brīvas izvēles iespējas izvēlēties savai atvasei atbilstošāko izglītības iestādi. Savukārt Jaunlutriņos jau šā gada rudenī ieviests cits pārvadāšanas veids, proti, bērniem ir e-taloni un viņi novada teritorijā ar sabiedrisko trasnportu var braukt bez maksas, jo pašvaldība šos braucienus apmaksā.

Levica informēja, ka darba grupa pēc reorganizācijas Kursīšu pagasta skolēniem 7. līdz 9.klašu posmu bija iecerējusi piedāvāt apgūt Saldus vidusskolā, Pampāļu pagasta skolēniem - Saldus pamatskolā, bet Jaunlutriņu - Druvas vidusskolā, kas atrodas ģeogrāfiski vistuvāk Jaunlutriņu pagastam.

Bez tam reorganizāciju piedzīvos arī Jaunauces un Vadakstes pirmsskolas grupas. Lai būtu saimnieciski izdevīgāk un arī vecumam atbilstošāka izglītība, Jaunauces un Vadakstes pirmsskolas grupas apvienos un turpmāk šie bērni mācīsies Druvā.

Saldus novadā pēc administratīvās reformas bija 28 882 iedzīvotāji, bet šobrīd novada teritorijā ir 22 460 iedzīvotāji. Savukārt bērnu skaits no 2009.gada 3881 bērna šobrīd ir sarucis līdz 2373 bērniem.

Lēmums par skolu reorganizāciju vēl tiks skatīts komitejā, kā arī pēc tam par to lems Saldus novada dome.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)