Banner 980x90

Rinkēvičs: Pašlaik nav pamata runāt par Krievijai noteikto sankciju atcelšanu

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA
Pašlaik nav nekāda pamata runāt par Eiropas Savienības (ES) ieviesto sankciju pret Krieviju mīkstināšanu vai atcelšanu, aģentūrai LETA teica Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Ministrs norādīja, ka par sankcijām pret Krieviju ES dalībvalstis spriedīs vasarā, bet šobrīd spēkā esošo sankciju atcelšana vai mīkstināšana nav iespējama, jo netiek pildītas Minskas vienošanās.

"Situācija Ukrainas austrumos pasliktinās, ko apstiprina arī starptautisko organizāciju ziņojumi, to skaitā ANO, EDSO un citi. Kamēr Krievijas puse pārkāpj starptautiskās tiesības, sankcijas ir pilnībā adekvāts solis," pārliecināts Rinkēvičs.

Kā ziņots, Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

LETA arī vēstīja, ka katrs piektais Latvijas iedzīvotājs ir apmierināts ar Latvijas un Krievijas savstarpējām attiecībām, bet absolūts vairākums šajā jautājumā pauž neapmierinātību, tas secināts pētījumu centra SKDS veiktajā aptaujā, kuru bija pasūtījis Eiropas Parlamenta deputāta Andreja Mamikina (S) birojs.

ES sankciju pagarināšanu pret Krieviju kā nepareizu soli novērtējuši vairāk nekā puse, proti 59% respondentu, no kuriem šādu soli par nepareizu nosaukuši 87% krievvalodīgo iedzīvotāju. Liela daļa aptaujāto, 77%, piekrīt tam, ka ES sankcijas pret Krieviju kaitē Latvijas ekonomikai.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)