Banner 980x90

Sākti būvdarbi uz autoceļa Ventspils-Kuldīga-Saldus posmā no Ventspils līdz pagriezienam uz Zirām

Rīga, 23.jūl., LETA. Sākti būvdarbi uz autoceļa Ventspils-Kuldīga-Saldus (P108) posmā no Ventspils līdz pagriezienam uz Zirām, aģentūru LETA informēja AS "Latvijas valsts ceļi" Komunikācijas daļā.

No pirmdienas, 22.jūlija, attiecīgajā autoceļa posmā notiek sagatavošanās darbi. Šonedēļ posmā tiks ieviesti ātruma ierobežojumi 70 un 50 kilometri stundā un pieci ar luksoforiem regulēti posmi, jo sāksies vecā asfalta seguma frēzēšanas darbi. Lai izbrauktu remontdarbus būs nepieciešamas aptuveni 45 minūtes.

Ceļa posmā paredzēts pilnībā nomainīt ceļa segas pamata slāņus, bet vietām tos pastiprināt. Segumu veidos divas kārtas asfalta. Posmam uzlabos arī ūdens novades sistēmu un atjaunos sabiedriskā transporta pieturvietas. 

Atbilstoši līgumam būvdarbiem ir atvēlētas 300 kalendārās dienas, darbus pabeidzot nākamajā gadā.

Būvdarbus veic SIA "Binders" par līgumcenu 13,785 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli, no kuriem 85% līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF). Šajā plānošanas periodā tas ir pēdējais par būvdarbiem uz valsts ceļiem noslēgtais līgums ar ERAF līdzfinansējumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)