Banner 980x90

Saldū sāksies pilsētas 160 gadu jubilejas pasākumi

Saldus24.lv
Saldus24.lv
No trešdienas, 18.maija, līdz 22.maijam Saldū notiks pilsētas 160 gadu jubilejas pasākumi, aģentūra LETA uzzināja Saldus novada pašvaldībā.

Svētki tiks ieskandināti plkst.19.00 ar apvienības "N(ex)t Move" saksofonu koncertu Saldus Mūzikas un mākslas skolā.

Saldus jubilejas svinības šogad savīsies ar Muzeju nakts un XXXII Latvijas bērnu un jauniešu folkloras festivāla "Pulkā eimu, pulkā teku" norisēm.

Svētku nedēļa ar vairākiem koncertiem tiks ieskandināta no 18. līdz 20.maijam Saldus Mūzikas un mākslas skolas akustiskajā koncertzālē.

Piektdien, 20.maijā, plkst.22.30 Oskara Kalpaka laukumā paredzēts multimediāls ūdens un gaismu priekšnesums - strūklaku uzvedums "Saldum -160".

Sestdien, 21.maijā, visas dienas garumā pilsētā paredzētas dažādas norises. Oskara Kalpaka laukumā notiks svētku tirgus, kur senā tirgus atmosfēru uzburs mājražotāji un seno amatu prasmju meistari. Cieceres upes līkumā notiks pasākums "Bērīšu ceļš", kurā varēs ne vien apskatīt zirgus, bet arī iemācīties apsedlot kumeļu un pašam sēsties zirga mugurā. Tāpat svētku apmeklētājus priecēs amatiermākslas kolektīvu priekšnesumi, svētku gājiens, pagastu sveicieni, lidmodeļu paraugdemonstrējumi, motociklu un automobiļu parāde, dažādas sportiskas un radošas nodarbes.

Svētku noslēgumā, 21.maijā plkst.18.00, Kalnsētas parka estrādē sāksies svētku lielkoncerts, kurā uzstāsies Uldis Marhilēvičs, Saldus novada kori un dejotāji, kā arī solisti - Aija Andrejeva, Antra Stafecka, Ivo Fomins un Miks Dukurs. Koncerta pirmajā daļā skanēs Marhilēviča koncertprogramma "Gaismas atgriešanās", ko izpildīs novada apvienotie kori, bet koncerta otrajā daļā - tautā iemīļotas Marhilēviča dziesmas. Vakara turpinājumā notiks apvienības "Pulsa efekts" ritma un uguns šovs, grupas "Astr'o'nout" koncerts un svētku balle kopā ar grupu "Zvaigžņu lietus". Plkst.23.30 sāksies svētku uguņošana.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)