Banner 980x90

Saldū sasniegts mēneša karstuma rekords

Rīga, 29.maijs, LETA. Otrdien Saldū termometra stabiņš pakāpās līdz +29,3 grādiem, un tik karsts laiks maijā Saldū piedzīvots pirmo reizi novērojumu vēsturē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Līdz +29,3 grādiem gaiss sakarsa arī Stendē, kur labots 29.maija maksimālās gaisa temperatūras rekords.

Iepriekšējie rekordi pieder 1995.gadam, kad šajā datumā Latvijā valdīja svelme līdz +30,6 grādiem.

Otrdien visā valstī, izņemot lielu daļu piekrastes, gaisa temperatūra sasniedza +27..+30 grādus. Galvaspilsētas centrā reģistrēti +28,5 grādi. Tā ir augstākā gaisa temperatūra kopš pērnā gada vasaras.

Sinoptiķi prognozē, ka trešdien daudzviet valstī gaisa temperatūra kļūs mazliet zemāka, tomēr vietām var krist 30.maija temperatūras rekords.

1995. un 2016.gada 30.maijā gaisa temperatūra Latvijā pakāpās līdz +29,8 grādiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)