Banner 980x90

Saldū šodien laulās neprecētos vecākus, neprasot maksu par svinīgo ceremoniju

Ventspils, 14.febr., LETA. Saldus novada pašvaldība šodien jau trešo gadu pēc kārtas par godu Valentīna dienai dāvinās bezmaksas svinīgo laulību ceremoniju neprecētajiem vecākiem, lai tādējādi mudinātu ģimenes pārus oficiāli noformēt savas attiecības, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Pāriem, kuru ģimenēs aug kopīgs bērns vai bērni un vismaz viens no vecākiem savu dzīvesvietu ir deklarējis Saldus novadā, šodien būs iespēja salaulāties, nemaksājot pašvaldības noteikto maksu 35 eiro apmērā par laulību ceremoniju - mūziku un laulību ceremonijas vadīšanu. Jāsamaksā būs tikai valsts noteiktā nodeva - 14 eiro.

Pašvaldība uzsver, ka laulības reģistrācija apliecina ne vien pāra attieksmi un atbildību vienam pret otru un bērniem, bet sniedz arī dažādas priekšrocības juridisku jautājumu risināšanā attiecībā uz īpašumiem, mantojumu u.c. Pēc vecāku laulībām ir iespēja mainīt bērna dzimšanas apliecību, kurā visiem būs ierakstīts viens uzvārds. Kā skaidroja pašvaldībā, esot reģistrētā laulībā, ir atvieglota arī bērna dzimšanas reģistrācija - to var izdarīt viens no vecākiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)