Banner 980x90

Saldū top stāsts par Rozentālu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ar CEMEX Iespēju fonda atbalstu tiek īstenots projekts "Rozentāla stāsts Saldū", pilsētas informācijas portālu Saldus24.lv informēja Saldus TIKSC tūrisma speciāliste Marta Kauliņa.

Projekta mērķis ir popularizēt, informēt un izglītot par J.Rozentāla darbību Saldū kā svarīga vietējā kultūras mantojuma daļu, saistot mākslinieka gleznas ar konkrētām vietām Saldū.

Projektā ir paredzēta četru lielformāta stendu uzstādīšana Saldū, kur tapuši J.Rozentāla mākslas darbi. Uz konkrētā stenda tiks izvietota šajā vietā tapušās gleznas fotoreprodukcija un informācija par darbu, vietu un tās nozīmi J.Rozentāla daiļradē. Stendi tiks izvietoti gan jau pie iecienītiem apskates objektiem, gan mazāk zināmās, bet ievērojamās un savdabīgās Saldus vietās.

Tiks izgatavota un uzstādīta norādes zīme "Rozentāla akmens". Akmens kā apskates objekts ir iekļauts gan informatīvajos materiālos, gan tūrisma maršrutos. Tomēr tā apskati apgrūtina tas, ka akmens ir samērā grūti atrodams. Tāpēc, uzstādot pamanāmu norādes zīmi uz akmens atrašanās vietu Jelgavas ielā, gan akmeni, gan paredzēto informatīvo stendu bez problēmām atrastu pilsētas viesi un arī vietējie ļaudis.

Šī projekta ietvaros ir paredzēta arī J.Rozentāla Saldus vēstures un mākslas muzeja speciālistu izstrādātā tūrisma maršruta "Pa Rozentāla pēdām" publicēšana drukātā formātā. Uzstādot glezniecības vietās paredzētos fotoreprodukciju stendus, šo maršrutu būs interesantāk veikt arī patstāvīgi. Tāpēc muzeja sagatavotais esošais maršruts, īpaši izceļot vietas, kur tiks izvietoti stendi, tiks sagatavots publicēšanai drukātā formātā.

Projektu atbalsta CEMEX Iespēju fonds.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)