Banner 980x90

Saldus medicīnas centrs pilnībā pārgājis uz darbnespējas lapu izrakstīšanu e-vidē

Ventspils, 2.febr., LETA. Saldus medicīnas centrs kļuvis par pirmo ārstniecības iestādi Latvijā, kas darbnespējas lapu izrakstīšanu veic tikai e-vidē, aģentūru LETA informēja Saldus medicīnas centra valdes priekšsēdētājs Ingemars Harmsens.

Saldus medicīnas centrs no 1.februāra ir pilnībā pārgājis uz elektronisko darbnespējas lapu izmantošanu, savu informācijas sistēmu integrējot ar e-veselības sistēmu. Tas nozīmē, ka medicīnas iestādes pacientiem visas darbnespējas lapas turpmāk tiks atvērtas, pagarinātas vai noslēgtas tikai elektroniski, skaidroja Harmsens.

Lai pārrunātu pāreju uz elektronisko darbnespējas lapu apriti un informētu par paveikto un šajā procesā gūtajām atziņām, 6.februārī plkst.11 Saldus medicīnas centrā norisināsies tikšanās ar Veselības ministrijas (VM) un Nacionālā veselības dienesta (NVD) pārstāvjiem. Pasākumā aicināti piedalīties arī mediju pārstāvji, kuriem būs iespēja gan uzrunāt Saldus medicīnas centra speciālistus, kuri jau ikdienā strādā ar e-veselības sistēmu, gan arī uzdot jautājumus VM un NVD pārstāvjiem.

Kā skaidroja Harmsens, darbnespējas lapu elektroniska izmantošana sniedz būtiskus ieguvumus iedzīvotajiem, kuriem vairs nebūs jānes darba devējam un jāiesniedz Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā (VSAA) darbnespējas lapa papīra formā. Informācija par darbnespējas lapu automātiski tiks nosūtīta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) elektroniskās deklarēšanās sistēmai, kur tā būs redzama darba devējam, savukārt iesniegumu VSAA var iesniegt, izmantojot "Latvija.lv" e-pakalpojumu.

E-veselības sistēmas ieviešanas projekts Saldus medicīnas centrā tika sākts 2016.gadā, izvēloties veselības aprūpes IT kompānijas "Assistentis" izveidoto ambulatorās aprūpes informācijas sistēmu, lai integrētu to ar e-veselības sistēmu.

Kā skaidroja "Assistentis" valdes priekšsēdētājs Andris Rozentāls, projekta ieviešanas gaitā Saldus medicīnas centra speciālisti ir novērtējuši elektroniski strukturētu medicīnas datu izmantošanas priekšrocības. Kā viens no būtiskākajiem ieguvumiem ir iespēja ārstniecības iestādē samazināt papīra dokumentu apriti, kā arī laiku šo dokumentu aizpildīšanai un kļūdu novēršanai. Nozīmīgs ieguvums ir arī informācijas pieejamība un iespēja to izmantot, lai uzlabotu ārstniecības, administratīvos un biznesa procesus, skaidroja Rozentāls.

Saldus medicīnas centrs ir Saldus un Brocēnu pašvaldībām piederoša veselības aprūpes iestāde, kas apkalpo abu novadu iedzīvotājus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)