Banner 980x90

Saldus novadā sarakstus vēlēšanām jau iesniegušas LRA un "Vienotība"

Ventspils, 18.apr., LETA. Saldus novadā savus deputātu kandidātu sarakstus jau iesnieguši divi politiskie spēki - Latvijas Reģionu apvienība (LRA) un "Vienotība", aģentūru LETA informēja novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Egils Ķuzis.

No LRA saraksta ar pirmo kārtas numuru kandidē Saldus novada domes priekšsēdētāja Indra Rassa. Sarakstā ir arī LRA Saldus novada domes deputāti Elmārs Kalniņš, Juris Levics, Artūrs Maculēvičs un Petrs Brazdausks, kā arī Sergejs Beļkevičs, kurš iepriekšējās vēlēšanās tika ievēlēts no "Reformu partijas". Pavisam LRA sarakstā ir 20 kandidāti.

Savā priekšvēlēšanu programmā LRA norāda, ka tā nesola "neiespējamo, bet ekonomiski pamatotu, pakāpenisku un dinamisku attīstību", pirmajā vietu izvirzot cilvēku un viņa intereses. LRA mērķis esot turpināt sekmēt tādu novada attīstību, kurā cilvēks justos drošs par rītdienu. LRA priekšvēlēšanu programmā norāda, ka viena no galvenajām sociālajām vajadzībām ir darbs, par kuru jāsaņem pietiekoša atlīdzība. LRA sola rūpēties, lai valsts un pašvaldība izvirzītu izglītību un veselības aizsardzību kā galveno prioritāti.

Arī "Vienotība" Saldus novadā iesniegusi sarakstu ar 20 kandidātiem. Ar pirmo numuru tajā kandidē Saldus novada domes priekšsēdētājas vietnieks Didzis Konuševskis. Sarakstā ir arī Saldus novada domes deputāti Dzintars Rupeiks (V) un Uģis Feldmanis, kurš iepriekšējās vēlēšanās tika ievēlēts no "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK saraksta.

"Vienotība" sola līdzvērtīgi attīstīt Saldus pilsētas un novada pagastu teritorijas, izbūvēt ūdensvadus visos pagastos, atvērt 50 papildus vietas jaunākā vecuma bērniem Saldus bērnudārzos un piešķirt līdz 50% nekustamā īpašuma nodokļa atlaides uzņēmumiem, kuri rada jaunas darbavietas. Tāpat tiek solīts par 50% samazināt bērnu ēdināšanas izmaksas izglītības iestādēs ģimenēm ar trim un vairāk bērniem, piešķirt 50 eiro pabalstu katra pirmklasnieka ģimenei, nodrošināt pensionāriem 50% braukšanas atlaidi sabiedriskajā transportā un īstenot citas aktivitātes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)