Banner 980x90

Saldus pārstāvji piedalās Vācijas sadraudzības pilsētas Līderbahas svētkos 

Publicitātes foto/ Foto: Saldus.lv
Publicitātes foto/ Foto: Saldus.lv
No ceturtdienas, 16.jūnija līdz svētdienai, 19.jūnijam Saldus sadraudzības pilsētā Līderbahā, Vācijā notika krāšņas pilsētas 1225 gadu jubilejas svinības un pasākumi, kas veltīti Līderbahas un Francijas pilsētas Villebonas 30 gadu sadraudzībai.

Kā pilsētas informācijas portāls Sauldus24.lv uzzināja Saldus novada pašvaldībā, svētkus ieskandināja Saldus sieviešu koris "Varavīksne" diriģenta Ivara Krauzes vadībā, pārsteidzot līderbahiešus un viesus ar skaistu  un daudzveidīgu programmu.

Koncertā izpildīti gan latviešu autoru oriģināldarbi, gan tautasdziesmas, bet koncerta noslēgumā izskanēja kompozīcija vācu valodā, kas koncerta apmeklētājos izsauca neviltotu sajūsmu.

Turpmākajās svētku dienās notika tradicionālie Līderbahas ielu svētki, gājiens, kuru gan šogad negaidīti pārsteidza lietus, un svinīgā ceremonija, kas bija veltīta dubultajai jubilejai un kurā ar uzrunām un sveicieniem uzstājās gan kaimiņu pašvaldību pārstāvji, gan  Hesenes federālās zemes deputāti, gan viesi no sadraudzības pašvaldībām un citām vietām.

Svētku pasākumos Saldus novadu pārstāvēja domes priekšsēdētājas vietnieks Didzis Konuševskis, deputāts Petrs Brazdausks un Saldus novada p/a "Saldus TIKS centrs" vadītāja Laura Liepiņa. Viesošanās noslēgumā Līderbahas pārstāvji izteica vēlmi vēlreiz dzirdēt kora "Varavīksne" uzstāšanos Līderbahā, kā arī ielūdza Saldus novada pašvaldības pārstāvjus uz tikšanos Berlīnē šī gada rudenī, lai kopā ar Francijas un Polijas kolēģiem četrpusējās sarunās pārspriestu nākotnes sadarbības perspektīvas.
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)