Banner 980x90

Saldus stadionā nosvinēti spāru svētki

Saldus stadionā nosvinēti spāru svētki
Saldus stadionā nosvinēti spāru svētki
Šodien, 13. maijā norisinājās svinīgā spāru svētku ceremonija daudzfunkcionālajam Saldus stadionam. Saldus novada domes finansētā projekta ietvaros stadionā paredzēta futbola laukuma, astoņu vieglatlētikas skrejceļu un zonu, strītbola un ielu vingrošanas laukuma izbūve un rekonstrukcija. Būvniecības darbus uzsāka 2014. gada 1. septembrī, un tos ir plānots pabeigt šī gada 1. septembrī.

Dienā, kad topošajam sporta kompleksam ir sasniegta augstākā jumta konstrukcija un kad būvnieki kārtī virs spārēm uzkāra krāšņu vainagu, pasākuma dalībnieki pārliecinājās, ka ļoti aktīvi norisinās būvniecības darbi. Visi būvniecības darbi rit saskaņā ar plānoto darbu grafiku, un jau šobrīd ir izbūvēta vairāk kā puse no futbola laukuma, tribīņu un tiesnešu ēkām, pludmales volejbola laukumiem. Lai nodrošinātu precīzu futbola laukuma melnzemes slāņa profilēšanu un zālāja sēšanu, ir pieaicināti Latvijas Futbola federācijas eksperti. Ir pabeigta arī 20 m augsto apgaismes stabu betona pamatu izbūve (viena betona pamatne ir 5 m3  liela un sver apmēram 12 tonnas).

Kā pasākumā atzina Saldus novada domes priekšsēdētāja Indra Rassa, ar būvniecības kompāniju RE&RE ir viegli un patīkami sadarboties, un jau tagad ir skaidrs, ka būvniecības darbi tiks pabeigti laikā, vai pat nedaudz ātrāk.


Papildu informācija par objektu

Stadiona kopējā platība: 14 879,1 m2 (apbūves laukuma platība ir 18 868,51 m2)

Skatītāju vietas tribīnēs: 352

Projekta kopējās izmaksas: 3 117 146,41 EUR

Futbola laukums būs atbilstoši Latvijas Futbola federācijas ieteikumiem, savukārt skrejceļu un zonu segums būs saskaņā ar Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) standartiem.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)