Banner 980x90

Saldus uzņēmējus aicina apmeklēt semināru par pamatkapitāla pārreģistrāciju

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Uzņēmumu reģistrs, turpinot semināru ciklu par pamatkapitāla pārreģistrāciju uz eiro, aicina apmeklēt semināru Saldū, kas notiks 29.aprīlī Saldus novada pašvaldības administrācijas sēžu zālē Avotu ielā 12. Semināra sākums plkst.10.00.

Kā pilsētas informācijas portālu Saldus24.lv informēja Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra Sabiedrisko attiecību speciāliste Baiba Danovska, uzņēmumu reģistra rīcībā pieejamie statistikas dati liecina, ka pamatkapitāla pārreģistrācija uz eiro vēl joprojām aktuāla gandrīz pusei no Saldus novadā reģistrētajiem uzņēmumiem! Līdzšinējā uzņēmēju aktivitāte Komerclikumā noteikto prasību izpildē vērtējama pozitīvi, tomēr bezmaksas seminārs ir iespēja, kā šo procesu uzņēmējiem vēl vairāk atvieglot, izskaidrot un padarīt saprotamāku.

Ar mērķi veicināt uzņēmēju aktivitāti, nodrošinot Komerclikumā noteikto prasību par pamatkapitāla denomināciju eiro izpildi, pērn Uzņēmumu reģistrs uzsāka bezmaksas semināru ciklu "Pamatkapitāla pārreģistrāciju uz eiro: kādi dokumenti nepieciešami un kā tos sagatavot?". Bezmaksas semināri ir iespēja, kā pamatkapitāla pārreģistrācijas uz eiro procesu uzņēmējiem vēl vairāk atvieglot, izskaidrot un padarīt saprotamāku. Seminārus vada Jadviga Neilande, sertificēta nodokļu konsultante un grāmatas "Komersanta ABC" autore. Papildus informāciju par semināriem un pieteikšanos aicinām skatīt informatīvajā vietnē www.sakartopapirus.ur.gov.lv sadaļā "Piedalies".

Saskaņā ar Komerclikuma grozījumiem no 2014.gada 1.janvāra, kad Latvija kļuva par eirozonas dalībvalsti, visām SIA un AS līdz 2016.gada 30.jūnijam jāveic pamatkapitāla pārreģistrācija uz eiro. Ja līdz noteiktajam termiņam pamatkapitāla pārreģistrācija uz eiro netiks veikta, Uzņēmumu reģistrs, nepieņemot atsevišķu lēmumu, pārrēķinās komercreģistrā ierakstīto pamatkapitālu uz eiro, tomēr tas nenozīmē, ka uzņēmums tiek atbrīvots no prasību izpildes. Ja kapitālsabiedrības neiesniegs pieteikumu denominācijas veikšanai noteiktajā termiņā, tām būs pienākums, piesakot komercreģistra iestādei jebkuras izmaiņas komercreģistra ierakstos vai dokumentu reģistrāciju (pievienošanu reģistrācijas lietai), vienlaikus veikt arī denomināciju. Komersantam tiks piemērota valsts nodevas un publikācijas maksa pilnā apmērā par veiktajiem grozījumiem denominācijas rezultātā. SIA gadījumā valsts nodeva un publikācija tiks piemērota 51.94 eiro apmērā, akciju sabiedrībai – 37.71 eiro, kooperatīvai sabiedrībai – 37.71. eiro. Tāpat būs nepieciešams notariāli apliecināt parakstus uz dalībnieku (akcionāru) sapulces protokola, statūtiem un dalībnieku reģistra nodalījuma vai parakstīt šos dokumentus ar drošu elektronisko parakstu, kas satur laika zīmogu.

Uzņēmumu reģistra informatīvās kampaņas "Uzņēmēj, sakārto papīrus!" mērķis ir ne tikai informēt uzņēmējus par aktuālajām prasībām, bet arī veidot izpratni par to nepieciešamību un sniegt atbalstu dokumentācijas sagatavošanā. Kampaņas laikā izstrādāti vairāki atbalsta materiāli gan drukātā, gan elektroniskā formātā, organizētas klātienes tikšanās un konsultāciju dienas uzņēmējiem. Informāciju par kampaņas aktivitātēm un atbalsta dokumentāciju aicinām skatīt www.sakartopapirus.ur.gov.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)