Banner 980x90

Šī gada novembris - ceturtais sausākais novērojumu vēsturē

Rīga, 6.dec., LETA. Šī gada novembris Latvijā bija ceturtais sausākais kopš 1924.gada, kad sāka apkopot datus par vidējo gaisa temperatūru un nokrišņu daudzumu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Kopējais nokrišņu daudzums valstī novembrī bija 19 milimetru - 69% zem mēneša normas. Visvairāk lija un sniga Siguldā, kur mēneša nokrišņu summa sasniedza 36 milimetrus, savukārt mazākais nokrišņu daudzums - astoņi milimetri - tika reģistrēts Kolkā.

Vissausākais novembris bija 1993.gadā, kad visa mēneša gaitā valstī vidēji bija tikai seši milimetri nokrišņu. Togad novembris bija arī viens no aukstākajiem Latvijas vēsturē - mēneša vidējā gaisa temperatūra noslīdēja zem -4 grādiem.

Šī gada rudens pēdējā mēneša vidējā temperatūra bija +3 grādi jeb 1,4 grādi virs normas. Lielākais sals bija -17,1 grāds 29.novembrī Madonā, bet mēneša augstākā gaisa temperatūra bija +15,1 grāds 2.novembrī Kolkā.

Gan mēneša lielākās vēja brāzmas, gan biezākā sniega sega bija 30.novembrī - Ainažos vēja ātrums brāzmās sasniedza 21 metru sekundē un Zosēnos sniega segas biezums pieauga līdz astoņiem centimetriem.

Novembris bija astotais mēnesis pēc kārtas, kas ir siltāks par daudzu gadu vidējo rādītāju, kā arī septītais mēnesis pēc kārtas ar nokrišņu daudzumu zem normas.

Kā ziņots, jau kopš marta ūdens daudzums Latvijas upēs ir mazāks par normu. Kopš pavasara valdošā sausuma dēļ daudzviet valstī trūkst ūdens akās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)