Banner 980x90

3 faktori, kas ietekmē to, cik maksās Tava OCTA polise

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Obligātās civiltiesiskās transportlīdzekļa apdrošināšanas jeb OCTA polise ir viens no Latvijā veiksmīgi ieviestajiem risinājumiem, kas palīdz ērtā un godīgā veidā risināt ceļu satiksmes negadījumu sekas. Ar tās palīdzību tiek nodrošināts, ka negadījumā radušos zaudējumus trešajām personām atmaksās vainīgā autovadītāja apdrošinātājs, nevis pats automašīnas īpašnieks. Šāds pakalpojums ir ļoti noderīgs, taču cik daudz tas izmaksās?

1. faktors – automašīnas vēsture
Svarīgākais faktors, kas atstās iespaidu uz to, cik Tev izmaksās OCTA polise, ir iepriekšējo negadījumu vēsture. Balstoties uz to, Tavai automašīnai tiks piešķirta tā saucamā Bonus Malus klase katru reizi, kad iegādāsies jaunu apdrošināšanas polisi. Sākumā visām automašīnām ir vidējā jeb 6. riska klase, kas ir neitrāla. Laikam ejot, riska grupas var mainīties:
- ja transportlīdzeklis nav iekļuvis nevienā satiksmes negadījumā, tā Bonus Malus klase uzlabojas;
- ja notiek kāds ceļu satiksmes negadījums, kurā iesaistīts Tavs auto, tad tam piešķirtā riska grupa pasliktinās.

Līdz ar to, jo kārtīgāk un veiksmīgāk Tu pārvietosies ar savu mašīnu, jo mazāk maksās OCTA polise. Braukt droši ir materiāli izdevīgi!

2. faktors – transportlīdzekļa dati
Darbojas arī dažādi citi papildu apstākļi, kas liek apdrošinātājiem paaugstināt vai samazināt polises izmaksas. Daži no rādītājiem, kam apdrošinātāji mēdz pievērst uzmanību, veidojot cenu piedāvājumu, ir
- transportlīdzekļa tips;
- automašīnas pilnā masa;
- mašīnas vecums;
- vidējais nobraukums gadā.

Lielākā daļa šo rādītāju nav tik viegli ietekmējami, tāpēc īstermiņā tos uzlabot nav iespējams, taču tiem der pievērst uzmanību pirms jaunas mašīnas iegādes.

3. faktors – polises iegādes vieta 
Polises cenas nedaudz atšķiras arī pēc tā, kur tās iegādājas – bieži vien internetā ir pieejami lētāki piedāvājumi, nekā pie apdrošinātājiem uz vietas. Tāpat der atcerēties par apdrošināšanas brokeriem, pie kā OCTA polise nereti pieejama par labāku cenu, nekā Tu pats varēsi atrast. Vieni no lielākajiem apdrošināšanas brokeriem Latvijā ir "IIZI", kas saviem klientiem nodrošina
- modernus un inovatīvus risinājumus;
- ērtu un ātru pakalpojumu iegādi;
- profesionālu apkalpošanu.

"IIZI" arī palīdzēs Tev brīdī, ja kādreiz sanāks nokļūt satiksmes negadījumā  gan sniedzot konsultācijas, gan palīdzot sakārtot visus nepieciešamos dokumentus. Ienāc uzņēmuma mājaslapā iizi.lv, iepazīsties ar apdrošināšanas iespējām un iegādājies savām vajadzībām piemērotāko OCTA polisi!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)