Banner 980x90

BTA izmaksājusi šogad lielāko apdrošināšanas atlīdzību specializētās tehnikas apdrošināšanā – gandrīz 109 tūkstošus eiro

Apdrošināšanas akciju sabiedrība "BTA Baltic Insurance Company" (BTA) šonedēļ kādam uzņēmējam Kurzemē izmaksājusi šogad lielāko apdrošināšanas atlīdzību specializētās tehnikas apdrošināšanā gandrīz 109 tūkstošu eiro apmērā par negadījumā neatgriezeniski bojātu ekskavatoru.

Šī gada jūlija beigās Saldus novadā, veicot meliorācijas darbus, BTA apdrošinātais ekskavators HITACHI ZX 210 LC iestiga un nogrima purvainā apvidū.

Ekskavatora izvilkšana no purvainā apvidus ilga 12 dienas. Pēc glābšanas darbu veikšanas ekskavators tika nogādāts servisā, kur tika veikta ekspertīze. Eksperti secināja, ka negadījuma rezultātā ekskavatoram radītie bojājumi bija neatgriezeniski, kā rezultātā BTA saskaņā ar noslēgto apdrošināšanas līgumu klientam izmaksāja apdrošināšanas atlīdzību par bojāgājušo tehniku, kā arī sedza glābšanas darbu izmaksas.

Kopumā BTA par šo negadījumu izmaksāja apdrošināšanas atlīdzību 108 467 eiro. Apdrošināšanas akciju sabiedrības "BTA Baltic Insurance Company" Apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktore Iveta Rijniece: "Lai gan atlīdzību pieteikumu skaits par specializētās tehnikas bojājumiem ir salīdzinoši mazāks nekā par vieglo transportlīdzekļu bojājumiem, būtiska atšķirība ir atlīdzību summu apmērā. Izmaksātās apdrošināšanas atlīdzības par specializētās tehnikas bojājumu novēršanu pēc negadījuma var sasniegt pat vairākus simtus tūkstošu eiro. Specializētajai tehnikai rezerves daļas un remontdarbi izmaksā ievērojami dārgāk, kā arī specializētās tehnikas glābšanas un evakuācijas darbi ir krietni sarežģītāki, kas būtiski ietekmē izmaksāto atlīdzību apmēru. Apkopojot šogad BTA saņemtos apdrošināšanas atlīdzību pieteikumus par specializētās tehnikas bojājumiem, redzam, ka visbiežāk tiek bojāta specializētās tehnikas ritošā daļa, uzbraucot uz akmeņiem, celmiem vai citiem šķēršļiem. Veicot mežā koku ciršanas un citus darbus, nereti tehnikai tiek izsisti vai bojāti stikli. Ik gadu BTA saņem arī atlīdzību pieteikumus par smagiem negadījumiem, kad tehnika ir apgāzusies vai smagi cietusi ceļu satiksmes negadījumā, kā rezultātā bojājumu novēršana nav iespējama, un, līdzīgi kā šogad lielākajā atlīdzību lietā specializētās tehnikas apdrošināšanā, tehnika ir norakstāma."

Šogad BTA kopumā saņēmusi 119 apdrošināšanas atlīdzību pieteikumus par dažādiem specializētās tehnikas bojājumiem, un apdrošināšanas atlīdzībās kopumā izmaksājusi jau gandrīz 270 000 eiro.

Šogad otru lielāko apdrošināšanas atlīdzību specializētās tehnikas apdrošināšanā 54 tūkstošu eiro apmērā BTA izmaksāja gada sākumā par Brocēnu novadā negadījumā cietušu specializēto transportlīdzekli Man ar piekabi – transportlīdzeklis uz ceļa saslīdēja, sadūrās ar citu transportlīdzekli, nobrauca no ceļa un apgāzās. Savukārt, šogad trešo lielāko apdrošināšanas atlīdzību specializētās tehnikas apdrošināšanā – nedaudz vairāk nekā 40 tūkstošus eiro – BTA izmaksāja šī gada septembrī par negadījumu, kurā cieta traktors CASE IH. Pēc lauka aršanas darbu pabeigšanas, veicot apgriešanās manevru, traktors ar inerces spēku sāka svērties un kļuva nekontrolējams, kā rezultātā tas iegāzās stāvkrastā. BTA ir viena no lielākajām apdrošināšanas atlīdzību izmaksātājām Baltijā.

Pērn BTA grupas uzņēmumi apdrošināšanas atlīdzībās ik darba dienu izmaksāja vidēji 398 tūkstošus eiro jeb aptuveni 50 tūkstošus eiro ik darba stundu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)