Banner 980x90

Aprīlī un maijā greiderēti autoceļi 18 300 kilometru garumā

Rīga, 17.maijs, LETA. Aprīlī un maijā šogad greiderēti autoceļi 18 300 kilometru garumā, informēja VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) pārstāvji.

LAU veic uzturēšanas darbus uz grants autoceļiem, jo ceļa segums ir nožuvis un atguvis nestspēju. Vairumā uz valsts autoceļiem ar grants segumu ir noņemti transporta masas ierobežojumi. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus uz grants autoceļiem, autoceļu uzturētājs novērš iesēdumus, bedres un citas ceļa seguma deformācijas, kuras izveidojušās pēc pavasara šķīdoņa.

Lai uzlabotu caurbraucamību, veikts iesēdumu un bedru remonts vairāk nekā 34 700 kubikmetru apjomā. Grāvju tīrīšanas darbi veikti vairāk nekā 17 800 kubikmetru apjomā, nomainītas bojātas caurtekas 452 metru garumā. Tāpat sākta arī krūmu atvašu pļaušana, kas veikta 1570 pārgājiena kilometru apmērā. Uzturēšanas darbi turpināsies visas vasaras sezonas garumā, norādīja LAU pārstāvji.

Iepriekš jau ziņots, ka autoceļu uzturētāju greideri tiek aprīkoti ar GPS iekārtām, to darbam tiešsaistes režīmā var sekot līdzi VAS "Latvijas Valsts ceļi" mājaslapas kartē. Sākotnēji tajā būs pieejama informācija par Pierīgu, kur ir intensīvākā satiksme. Savukārt līdz jūnija vidum paredzēts aprīkot arī pārējos greiderus, lai autobraucēji visā valsts teritorijā varētu sekot līdzi tam, kurās vietās uz ceļiem strādā autoceļu uzturētājs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)