Banner 980x90

Atceļ karantīnu ap ĀCM skartajām saimniecībām Pelču, Blīdenes un Mazzalves pagastos

Rīga, 20.sept., LETA. Atcelta karantīna un ierobežojumi apkārt Āfrikas cūku mēra (ĀCM) skartajām saimniecībām Kuldīgas novada Pelču pagasta "Upītēs", Neretas novada Mazzalves pagasta "Pīlādžos" un Brocēnu novada Blīdenes pagasta "Buņās", liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Oficiālajā izdevumā teikts, ka Viesturam Vilnītim piederošā novietne, kas atrodas Kuldīgas novada Pelču pagasta "Upītēs", Hildai Tauriņa piederošā novietne, kas atrodas Neretas novada Mazzalves pagasta "Pīlādžos" un Rutai Priedei piederošā novietne, kas atrodas Brocēnu novada Blīdenes pagasta "Buņās", ir pārbaudītas un Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) veterinārais inspektors šā gada jūlijā ir pieņēmis aktus par dezinfekcijas veikšanu novietnēs. Tāpat noteiktajā aizsardzības un uzraudzības zonā esošajās novietnēs ir veikti cūku klīniskie un laboratoriskie izmeklējumi, kuru rezultāti attiecībā uz ĀCM bijuši negatīvi.

Tāpēc ir atcelti valsts galvenā pārtikas un veterinārā inspektora šā gada 6.jūlija, 10.jūlija un 24.jūlija rīkojumi par karantīnas noteikšanu un ierobežojumiem Mazzalves, Blīdenes un Pelču pagastos.

LETA šā gada 6.jūlijā ziņoja, ka Neretas novada Mazzalves pagasta piemājas saimniecībā konstatētā ĀCM dēļ likvidēs 27 mājas cūkas, tostarp 12 piena sivēnus, bet 10.jūlijā ziņots par ĀCM uzliesmojumu piemājas saimniecībā Brocēnu novada Blīdenes pagastā, kur slimība skārusi novietni ar piecām cūkām.

Savukārt 24.jūlijā ziņots, ka jauns ĀCM uzliesmojuma gadījums konstatēts piemājas saimniecībā Kuldīgas novada Pelču pagastā, kur slimības dēļ tiks likvidētas 20 mājas cūkas.

ĀCM Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014.gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)