Banner 980x90

Brīvdienās valsts austrumos vēl pieturēsies ziema un papildināsies sniega sega

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Šajā nedēļas nogalē valsts austrumu rajonos vēl pieturēsies ziemai raksturīgi laika apstākļi, kā arī papildināsies sniega segas biezums, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Austrumu rajonos vēl pieturēsies meteoroloģiskās ziemas apstākļi, turklāt svētdien dienvidaustrumu rajonos būtiski tiks papildināta sniega sega.

Sestdien, 28.novembrī vēl lielā daļā teritorijas ir gaidāms neliels sals, izņemot Kurzemi, kur būs pozitīva temperatūra un Zemgali, kur gaisa temperatūra būs ap nulle grādiem. Dienas pirmā puse daudzviet būs saulaina, bet uz pēcpusdienu un vakaru debesis būs apmākušās, tomēr nokrišņi nav gaidāmi.

Svētdien, 29.novembrī, gaisa temperatūra lielākoties būs nedaudz virs nulle grādiem, vien Vidzemes augstienē tā būs ap nulle grādiem. Tomēr atšķirībā no sestdienas, dienvidaustrumos gaidāms sniegs.

Turpmākās dienas arī gaidāma vēja pastiprināšanās. Šajā nedēļas nogalē dienvidu, dienvidrietumu vējš tikai pašos piekrastes rajonos brāzmās sasniegs 15-19 metrus sekundē. Jau nākamās nedēļas sākumā jūras piekrastē gaidāmas vējā brāzmas pat līdz 22-27 metriem sekundē, arī nedēļas otrajā pusē gaidāms līdzīgi stiprs vējš.

Nākamajā nedēļā gaidāmi arī nepastāvīgi laika apstākļi, jo līdz ar siltajām gaisa masām un lietu sniegs nokusīs. Nedēļas laikā Latviju šķērsos vairākas nokrišņu zonas, bet tās nesīs galvenokārt tikai slapju sniegu un lietu. Gaisa temperatūra lielākoties būs pozitīva, zem nulle grādiem pārsvarā noslīdot tikai atsevišķas naktis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)