Banner 980x90

"Cemex" Iespēju fonds izsludina pieteikšanos stipendijai inženierzinātnēs

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Jau otro gadu pēc kārtas nodibinājums "Cemex" Iespēju fonds" izsludina pieteikšanos stipendijai studijām inženierzinātņu programmās kādā no Latvijas augstskolām.

Kā pilsētas informācijas portālu Saldus24.lv informēja "Cemex" Komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Ozola, stipendiju programmas mērķis ir stiprināt Brocēnu un Saldus novadus ar inženiertehnisko personālu un veicināt jauno speciālistu palikšanu dzimtajā novadā.

Stipendijai var pieteikties Brocēnu un Saldus novada vidusskolu 12.klašu skolēni, kuri vēlas studēt inženiertehniskās zinātnes pilna laika klātienes studijās jebkurā no Latvijas akreditētajām augstskolām. Pretendenta vidējai atzīmei fizikā un ķīmijā vai dabaszinībās, matemātikā un angļu valodā jābūt vismaz 7 ballēm, bet pārējos priekšmetos ir jābūt sekmīgam vērtējumam.

Pēc pieteikumu saņemšanas, komisija, kurā darbosies pārstāvji no "Cemex" Iespēju fonda, uzņēmuma "Cemex" un Brocēnu un Saldus pašvaldībām, izvērtēs pretendentus pēc vairākiem kritērijiem: sekmes mācībās, skolas sniegtais raksturojums, pretendenta prezentācija par karjeras veidošanu dzimtajā novadā un intervijas rezultāti. Papildus tiks ņemti vērā olimpiāžu rezultāti un dalība interešu pulciņos.

Katru gadu stipendiju var iegūt viens skolēns, kuram "Cemex" Iespēju fonds apmaksās studiju maksu, kā arī nodrošinās ikmēneša stipendiju 100 eiro apmērā visu studiju laiku (atkarībā no studiju programmas garuma). Savukārt uzņēmums CEMEX stipendiātiem nodrošinās apmaksātu mācību praksi vasaras mēnešos.

Pieteikumu iesniegšanas termiņš – 22.augusts. Atbalstāmo studiju programmu saraksts un vērtēšanas kritēriji aprakstīti stipendiju programmas nolikumā.  Jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar fonda vadītāju Mairitu Blūmu – e-pasts: Mairita.bluma@ext.cemex.com, tālr. 20628802.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)