Banner 980x90

Cerot uz valsts finansējumu, reorganizēs Saldus novada speciālās izglītības iestāžu tīklu

Ventspils, 25.aug., LETA. Cerot saņemt valsts finansējumu, Saldus novadā nākamgad tiks reorganizēts speciālās izglītības iestāžu tīkls, vakar lēmusi Saldus novada dome.

Kā aģentūrai LETA skaidroja deputāte un izglītības un jaunatnes lietu komisijas vadītāja Vineta Vovere (LZP), kura ir arī Cieceres internātpamatskolas direktore, domes lēmums saistīts ar to, ka vispārizglītojošo internātskolu uzturēšanas izdevumus no valsts budžeta finansēs līdz 2017.gada 31.decembrim un pašvaldībām sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) jāmeklē risinājumi internātskolu tālākai finansēšanas kārtībai.

"Uz pašvaldību pleciem ir pārlikts liels slogs. Cieceres internātpamatskolas uzturēšanas izdevumi ir vairāk nekā 400 000 eiro gadā," atzina Vovere.

Saldus pašvaldība ar IZM pārrunājusi dažādus risinājumus, kā arī turpmāk varētu cerēt uz valsts finansējuma saņemšanu, un gala rezultātā tapis vakar pieņemtais domes lēmums par pašvaldības izglītības iestāžu tīkla sakārtošanu un mācību procesa organizēšanu speciālajā izglītībā Saldus novadā.

Dome lēmusi, ka Cieceres internātpamatskola turpinās pastāvēt, taču līdz nākamā gada 1.augustam tā tiks reorganizēta, nododot divu speciālās pamatizglītības programmu izglītojamajiem ar garīgās attīstības traucējumiem un smagiem garīgās attīstības traucējumiem realizēšanu jaundibināmajai Kalnsētas speciālajai internātpamatskolai.

Kalnsētas speciālā internātpamatskola Kalnsētas ielā 2, Saldū, tiks dibināta 2018.gada 1.augustā. Tai juridiski tiks pievienota arī Saldus speciālā pirmsskolas izglītības iestāde "Cerībiņa", kas faktiski turpinās darbu līdzšinējās telpās Veidenbauma ielā 2A.

Līdz 2018.gada 31.maijam tiks likvidēta Saldus novada pašvaldības Rubas speciālā internātpamatskola, jo tajā mācās tikai 22 audzēkņi ar garīgās attīstības traucējumiem. Šīs skolas audzēkņiem būs iespēja izvēlēties, vai apmeklēt izglītības iestādes Saldū, Nīgrandes vai Zirņu pagastā, kur skolas realizē attiecīgās speciālās izglītības programmas.

"Rīkojamies tā, kā mums iesaka IZM, un ceram, ka tas palīdzēs mums iegūt valsts finansējumu. Mūsu mērķis ir pēc gada iegūt reģionāla speciālās izglītības attīstības centra nosaukumu - tas nav vienkārši, jāveic nopietns metodoloģiskais darbs, bet mēs uz to ejam," atzina Vovere.

Cieceres internātpamatskola īsteno pamatizglītības programmu,

speciālās pamatizglītības programmu bērniem ar mācīšanās traucējumiem un pamatizglītības matemātikas, dabaszinību un tehnikas virziena programmu. Pašlaik Cieceres internātpamatskola īsteno arī divas speciālās pamatizglītības programmas izglītojamiem ar garīgās attīstības un smagiem garīgās attīstības traucējumiem, kas no 2018.gada septembra tiks nodotas jaundibināmajai Kalnsētas speciālajai internātpamatskolai. Bez šīm pamatizglītības programmām Kalnsētas speciālā internātpamatskola īstenos arī speciālās pirmsskolas izglītības programmas bērniem ar redzes, kustību, valodas, jauktiem attīstības, garīgās attīstības un smagiem garīgās attīstības traucējumiem vai vairākiem smagiem attīstības traucējumiem.

Jau ziņots, ka internātskolu, kuras ir vispārizglītojošās skolas, uzturēšanas izdevumus no valsts budžeta finansēs līdz 2017.gada 31.decembrim.

Tiek plānots, ka līdz minētajam datumam IZM sadarbībā ar pašvaldībām meklēs risinājumus internātskolu tālākai finansēšanas kārtībai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)