Banner 980x90

Dzelzceļa vēstures nospiedumi Saldū

Foto: Valdis Ilguns
Foto: Valdis Ilguns
"Latvijas dzelzceļš" izstrādājis aizraujošu aplikāciju "Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad", ar kuras palīdzību 155 vietās visā Latvijā līdz pat 30.septembrim iespējams izveidot interesantas fotokolāžas, savienojot dzelzceļa pagātni un tagadni.  Viens no šiem vēsturiskajiem punktiem atrodas arī Saldū.

Foto: Valdis IlgunsFoto: Valdis Ilguns


Saldus stacija. Stacija atklāta 1928. gada 10. augustā. 1931. gadā pēc prof. P. Federa projekta uzbūvēta divstāvu stacijas ēka, kas atrodas Saldus pilsētas robežās, 3 km no pilsētas centra. Pirmais – mūra stāvs, otrais – koka mansards, uzgaidāmā zāle projektēta cauri abiem stāviem. Saldū ir lielākā stacijas ēka Liepājas-Glūdas dzelzceļa līnijā. Tā ir 726 m2 liela. Mūsdienās stacija pilda savu sākotnējo funkciju. Latvijas dzelzceļa vēstures muzeja ekspozīcijas "Stacijas dzīve" vēsturisko ietvaru veido tieši Saldus stacija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)