Banner 980x90

"Gada bibliotekārs 2015" - Kursīšu pagasta bibliotēkas informācijas centra vadītājs Mārtiņš Lagzdons

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Latvijas bibliotēku festivāla laikā, 19.aprīlī Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē tika paziņoti un sveikti Latvijas Bibliotekāru biedrības konkursa "Gada bibliotekārs 2015" un Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības konkursa "Pagasta bibliotekārs – gaismas nesējs" uzvarētāji.

Kā pilsētas informācijas portālu Saldus24.lv informēja  LBB priekšsēdētāja Kristīne Pabērza, Latvijas Bibliotekāru biedrība (LBB) un Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība (LNB Atbalsta biedrība) svinīgā ceremonijā un svētku noskaņās pasniedza balvas labākajiem Latvijas bibliotekāriem. Balvas tiek piešķirtas par bibliotekāru sasniegumiem, ieguldījumu, izcilību, attieksmi pret savu darbu un lasītājiem.

LBB konkursa "Gada bibliotekārs 2015" nominācijā – par izcilu sniegumu bibliotēku interešu pārstāvniecības jomā, kas saistīta ar bibliotēku lomas un ietekmes stiprināšanu un bibliotekāra profesijas prestiža celšanu, laureātu šogad izraudzīts Kursīšu pagasta bibliotēkas – informācijas centra vadītājs Mārtiņš Lagzdons.

Saldus pilsētas bibliotēkas Informācijas resursu attīstības un metodiskā darba nodaļas galvenā metodiķe, LBB Kurzemes nodaļas biedre Aija Pelīte: "Kursīšu pagasta bibliotēka – informācijas centrs ir kultūras iestāde, kuras aktivitātes ir saistošas, noderīgas un interesantas ne tikai vietējiem iedzīvotājiem, bet arī kolēģiem citviet Latvijā. Ar bibliotēkas darbu lepojas pagasta un novada pašvaldības vadītāji, pieredzes nolūkos to apmeklē reģiona, Latvijas un arī pasaules bibliotēku pārstāvji. Mārtiņš prezentējis savas un novada bibliotēku veikumu vairākās konferencēs un semināros novadā un Latvijā, tādējādi iedvesmojot citus kolēģus darba pilnveidošanā un ideju realizēšanā. Mārtiņa darbs iedvesmo un uzmundrina, "sapurina" pat viskūtrākos, jo ir kam līdzināties un uz ko tiekties bibliotēku darbā."

Balva "Gada bibliotekārs 2015" tiek pasniegta, lai izteiktu atzinību Latvijas Bibliotekāru biedrības (LBB) biedriem, izceļot pārliecinošāko, aktīvāko un sekmīgāko bibliotekāru devumu, kas spējis iedvesmot citus bibliotekārus un bibliotekāro sabiedrību kopumā. Kandidātus pēc konkursa nolikuma kritērijiem vērtēja no LBB valdes locekļiem un Latvijas bibliotēku pārstāvjiem izveidota vērtēšanas komisija.

Bibliotekāru apbalvošanas ceremoniju muzikāli bagātināja latviešu komponistu klasikas darbi, kurus izpildīja Ventis Zilberts, Tatjana Ostrovska, Anete Toča.

Pasākuma atbalstītāji LR Kultūras ministrija un Latvijas Nacionālā bibliotēka. Bibliotekāru apbalvošanas ceremoniju atbalstīja LU Botāniskais dārzs, "Liviko", "Eco Baltia", "PET Baltija" un fotoaģentūra "F64".

Apbalvošanas ceremoniju par īpašu un neaizmirstamu notikumu veidoja: Guna Bīriņa, Liene Pavlovska, Guntis Lēmanis, Armands Briģis, Viktors Keino un "VPT grupa". Pasākuma vadīja Ojārs Rubenis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)