Banner 980x90

Kā izvēlēties bērnu ratus – daži būtiski faktori

Bērnu ratu iegāde ir nozīmīgs pirkums ikvienā ģimenē ne tikai tāpēc, ka tie ir samērā lieli izdevumi, bet arī tāpēc, ka iegādātie ratiņi tiks izmantoti ik dienu, tāpēc tiem jābūt ērtiem un piemērotiem konkrētās ģimenes vajadzībām. Tāpēc šāds pirkums prasa rūpīgu sagatavošanos un izpēti, lai atrastu vislabākos ratiņus savam mazulim.

Ratu izmērs un svars jāpielāgo dzīvesvietai un automašīnai
Bērnu rati veikalos ir lielā izvēlē, atšķiras gan to dizainis, gan cenas, gan izmēri, gan svars. Lai saprastu, kādu ratu virzienā skatīties, vispirms vajadzētu izvērtēt savu vidi, ikdienas vajadzības un paradumus. 

Piemēram, to, kur jūs dzīvojat. Tas var ietekmēt, cik lielus un smagus ratiņus pērkat. Ja dzīvojat privātmājā un braucat ar auto, kam ir ietilpīgs bagāžas nodalījums, tad nekādas problēmas nesagādās arī pamatīgāki un smagāki ratiņi, kas ir īpaši ērti ziemā, jo viegli spēj pārvarēt arī sniegu. Bet, ja dzīvojat daudzstāvu mājas augšējos stāvos, kur varbūt vēl nav lifta vai tas ir mazs, kā arī automašīna nav īpaši ietilpīga, tad labāk skatīties uz kompaktiem, viegliem un ērti salokāmiem ratiņiem. 
 
Kurā gadalaikā un pa kādu segumu visvairāk tiks braukts
Viens no ļoti svarīgiem bērnu ratiņu elementiem ir to riteņi. Tieši no tā, kādi riteņi ir ratiņiem, atkarīgs, cik ērti tos ikdienā būs lietot. Jāizvēlas rati, kuriem ir laika apstākļiem un videi pielāgoti riteņi. Ja biežāk nāksies pārvietoties par taciņām, smiltīm vai nelīdzenu segumu, tad labāk izvēlēties lielākus riteņus, kuriem ir labāka caurgājamība. 

Ja ikdienā pastaigās vairāk dosieties pa pilsētu, kur ir cietais segums, tad derēs arī ratiņi ar mazākiem riteņiem, kas ir ar labāku manevrētspēju, samazina ratu svaru un izmēru. Ratiņu izvēlē jāņem arī vērā tas, kurā gadalaikā mazulis gaidām, jo tas ietekmēs laika apstākļus, kādos ratiņi būs jālieto.

Ratu aprīkojums un aksesuāri – ļoti būtisks faktors
Jānovērtē ne tikai ratiņu svars un izmērs, bet arī tas, kā tie ir aprīkoti. Bremzes, iepirkumu grozs, jumtiņš, roku un kāju balsti, pārsegs – jāpārliecinās, ka ratiņiem ir visi šie elementi, jo tie nodrošinās, ka bērns ratiņos būs drošībā un jutīsies ērti.

Tāpat ir arī dažādi aksesuāri, kuri var būt vai arī nebūt ratu komplektācijā. Tas attiecas uz tādiem ratu aksesuāriem kā lietus plēve, saulessargs, moskītu tīkls, ratu guļammaiss, ratu soma. Visas šīs lietas gadā par to, lai gan mazulim, gan vecākiem ratu izmantošana būtu ērta jebkuros laika apstākļos un situācija. Izdevīgāk būs iegādāties ratiņus, kuriem tas viss vai vismaz daļa jau ir komplektācijā.

Bērnu rati 3in1 – labs ieguldījums ilgākam laikam
Ja pērk ratiņus zīdainim, tad laba izvēle būs rati 3in1, kas noderēs ne tikai bērna pirmajā dzīves gadā, bet krietni ilgāk. Tas ir arī ekonomisks pirkums, jo ratu komplektācijā ir trīs objekti – autosēdeklītis, ko var likt ne tikai automašīnā, bet arī uz ratu rāmja, guļamie ratiņi un pastaigu rati, kas ir transformējami no guļamās daļas vai nāk kā atsevišķa uz rāmja stiprināma daļa.

Ja nepieciešami pastaigu rati jau lielākam bērnam, arī tad izvēle ir diezgan plaša. Ir pieejami dažādi modeļi dažādās komplektācijās. Ražotāja Chicco bērnu rati apskatāmi un iegādājami interneta veikalā: https://www.chicco.lv/preces/rati.html

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)