Banner 980x90

Kā uzņēmumam radīt labu pirmo iespaidu?

Ikvienu uzņēmumu veido daudzi faktori – darbinieki, vērtības, vieta nozarē u.tml. Taču pirmo iespaidu klientiem, apmeklētājiem un darbiniekiem rada tieši uzņēmuma vizuālais veidols, jo īpaši telpas. Tīras, svaigas un plašas telpas rada patīkamu sajūtu. Un otrādi – tumsa, šaurība, slikts gaiss, netīra grīda pat visaugstākā līmeņa speciālistiem liks izskatīties pēc "kaktu kantora". Tādēļ šoreiz stāsts  par aspektiem, kas palīdz uzlabot vidi gan darbiniekiem, gan apmeklētājiem.

Kāpēc vide ir svarīga?
Darbā cilvēks pavada ievērojamu savas dienas laiku. Darba vide, kurā cilvēks uzturas, ietekmē noskaņojumu un labsajūtu. Savukārt no apmeklētāja, klienta vai sadarbības partnera viedokļa raugoties, vide radīs pirmo iespaidu –  piesaistīs vai atgrūdīs. Lūk, aspekti, kam vērts pievērst uzmanību, gan domājot par darbinieku labsajūtu, gan par apmeklētāju iepriecināšanu:
Gaisa kvalitāte. Telpas nepieciešams regulāri vēdināt. Ja tiek uzstādītas jaunas gaisa kondicionēšanas iekārtas, svarīgi, lai tiktu nodrošināta arī svaiga gaisa pieplūde.
Tīrība. Pirmā parasti tiek pamanīta tieši grīdu tīrība. Visvienkāršāk netīrumus, kas tiek ienesti ar apaviem, savākt pie ieejas zonas, izmantojot vienu vai vairākus paklājus. Iekštelpām piemērotākie būs mikrošķiedras paklāji – tie efektīvi savāc gružus un netīrumus, neļaujot tos iznēsāt citās telpās, tādējādi arī pārējās telpās ir daudz vieglāk uzturēt tīras grīdas.
Kārtība. Vietās, kurās uzturas apmeklētāji, būtu vēlams nodrošināt pēc iespējas sakārtotu un pārskatāmu vidi. Kārtība raisa asociācijas ar profesionalitāti, tādēļ "radošajam haosam" vietas īsti nebūs. Vismaz vietās, kur tiek apkalpoti klienti.
Apgaismojums. Labi un pareizi apgaismotas telpas ne tikai veicina darba ražīgumu, bet arī rada patīkamu, možu atmosfēru.
Ūdens pieejamība. Lai gan tā nav obligāta prasība, tomēr brīvi pieejams dzeramais ūdens ir jauks žests.

Cik liela nozīme ir paklājiem?
Uzņēmumam paklājus nevajadzētu uztvert kā lieku greznību. Patiesībā – gluži pretēji. Pārdomāti izvietoti paklāji telpās ļauj daudz ilgāk saglabāt tīras grīdas, atvieglo apkopējas darbu (grīdas ir tīrākas, jo gruži ir paklājā), kā arī palīdz saglabāt grīdas seguma kvalitāti. Paklājā uzkrājas arī mitrums, līdz ar to netiek bojāti grīdas apdares materiāli, kā arī tiek novērsts paslīdēšanas risks.

Priekšrocības, ko sniedz pie ieejas zonas novietoti paklāji:
• veicina darbinieku un apmeklētāju ieradumu noslaucīt kājas;
• savāc no ielas ienestos gružus, netīrumus un mitrumu;
• novērš grīdas seguma bojāšanos;
• mazina risku paslīdēt uz slapjas grīdas;
• palīdz uzturēt telpu tīrību;
• notur putekļus, sāli un smiltis paklājā, tādējādi neļaujot tiem nonākt gaisā un kairināt elpceļus.

Ieejas zonām ir pieejami vairāki paklāju veidi – mikrošķiedras, kokvilnas paklāji, neilona paklāji. Kā arī speciāli gumijas paklāji novietošanai pie durvīm ārpus telpām. Tie ir īpaši izturīgi un labi kalpo arī skarbos laikapstākļos.

Ērtākais veids – paklāju nomas serviss
Vienkāršākais veids, kā parūpēties par labu pirmo iespaidu un telpu tīrību, ir izvēlēties profesionālu ārpakalpojuma sniedzēju, kas nodarbojas ar paklāju nomu un servisu. "Elis ir tieši šāds uzņēmums.

Foto: Elis.comFoto: Elis.com


"Elis" Latvijā turpina "Berendsen" iesākto un saviem klientiem piedāvā ērtus un praktiskus risinājumus, kas taupa uzņēmumu laiku, resursus un pūles. Mirkošķiedras paklāji savas funkcionalitātes un klasiskā dizaina dēļ ir populāra izvēle. Tos izvēlas gan lieli, gan mazi uzņēmumi. Tāpat mikrošķiedras paklāji novērš slīdēšanas risku ieejas zonās, efektīvi savāc gan gružus, gan mitrumu. 

Ja vēlaties uzzināt vairāk par to, kā mikrošķiedras paklāji var uzlabot vidi arī jūsu uzņēmumā, ieskatieties vietnē Elis.com. Tur ir izvietota vienkārša veidlapa, pēc kuras aizpildīšanas ar jums sazināsies "Elis" klientu apkalpošanas speciālists un pārrunās būtiskos jautājumus. Tāpat ar "Elis" var sazināties, sūtot e-pastu uz adresi lv.info@elis.com vai zvanot pa tālruni 67500075. Sazinieties jau tūlīt un padariet vidi patīkamāku!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)