Banner 980x90

Kurzemes Sociālā atbalsta speciālistus aicina uz mācību lekciju

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv

Ceturtdien, 26.novembrī Kuldīgā notiks īpaša mācību un iedvesmas lekcija skolu psihologiem un citiem sociālā atbalsta speciālistiem, lai sadarbībā ar nozares vadošajiem profesionāļiem izkoptu zināšanas un prasmes efektīvai atbalsta sniegšanai Kurzemes ģimenēm.

Kā pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja Ilona Ščepilova, bezmaksas lekcijas kampaņas "Laimīgiem vecākiem – laimīgi bērni" ietvaros rīko "Amigo iniciatīva laimīgām ģimenēm", aicinot piedalīties skolu psihologus, sociālos pedagogus, pašvaldību sociālos darbiniekus, NVO pārstāvjus un citus interesentus.

"Laimīgiem vecākiem – laimīgi bērni" lekcija Kurzemē notiks Kuldīgā 26.novembrī no plkst.11.00 līdz 15.00, Kuldīgas kultūras centrā, Raiņa ielā 21. Pasākumi tapuši sadarbībā ar Latvijas Skolu psihologu asociāciju un biedrību "Skalbes", lai nodrošinātu nepieciešamo atbalstu jomās, ko paši sociālā atbalsta speciālisti atzinuši par problemātiskākajām ikdienas darbā ar Latvijas ģimenēm.

"Laimīgiem vecākiem – laimīgi bērni" kampaņas mērķis ir aktualizēt ģimeni kā svarīgāko no vērtībām, palīdzot veiksmīgāk pārvarēt dažādas ikdienas problēmsituācijas pirms tās pāraug nopietnās nesaskaņās un negatīvi ietekmē bērnus. Problēmsituāciju risināšana ir komandas darbs, iesaistoties ģimenei, skolai un sociālā atbalsta speciālistiem.

"Šoruden veiktajā skolu psihologu un sociālā atbalsta speciālistu pētījumā par bērnu emocionālo labsajūtu Latvijā secināts, ka vecāku iesaiste problēmsituāciju risināšanā ir ļoti zema, un tas mazina speciālistu iespējas palīdzēt bērniem. Tādēļ, lai stiprinātu speciālistu spēju iesaistīt vecākus problēmu risināšanā un spēcinātu profesionāļu atbalsta tīklu visā Latvijā, tika izveidota apmācību programma, kurā runāsim par šobrīd aktuālākajām problēmām sociālā atbalsta speciālistu darbā un to risinājumiem," stāsta Inga Akmentiņa Smildziņa, "Amigo iniciatīvas laimīgām ģimenēm" vadītāja.

Runājot par to, kā stiprināt saticību ģimenēs, Inga Akmentiņa – Smildziņa uzsver, ka tas ir vairāku pasākumu kopums: "Ir būtiski, lai vecāki apzinātos, ka viņu savstarpējo attiecību kvalitāte un atbalstoša, pozitīva un konsekventa attieksme pret bērniem ir būtiskākais priekšnosacījums viņu bērnu laimei, bet tikpat svarīgi ir iedrošināt vecākus nekautrēties meklēt palīdzību, šīs palīdzības ērtu pieejamību. Savukārt speciālistiem vēlamies piedāvāt atbalsta rīku kopumu, lai atvieglotu ikdienas darbu ar bērniem un ģimenēm".

"Amigo iniciatīva laimīgām ģimenēm" ir izveidojusi sociālo platformu Latvijas ģimeņu stiprināšanai: lekcijas "Laimīgiem vecākiem – laimīgi bērni" skolu psihologiem un sociālā atbalsta darbiniekiem; tāpat ir izveidots gan "Ceļvedis laimīgāku ģimenes attiecību veidošanā" par biežāk sastopamajām problēmsituācijām ģimenēs ar speciālistu padomiem to veiksmīgai risināšanai, ko vecāki varēs saņemt skolās, gan pirmais ģimenes uzticības tālrunis Latvijā - "Amigo ģimenes atbalsta tālrunis", kā arī portāls www.laimigamgimenem.lv, kurā atrodams plašs informācijas klāsts par veiksmīgu attiecību veidošanu ģimenēs un daudz radošu ideju kopīgiem pasākumiem dažādām dzīves situācijām.

Iveta Grāvīte, Latvijas Skolu psihologu asociācijas vadītāja: "Aicinu nozares speciālistus izmantot šo iespēju un apmeklēt lekcijas, kas palīdzēs pilnveidot savas zināšanas par darbā būtiskajiem jautājumiem, piemēram, kā atpazīt un izprast problēmsituācijas, kā runāt ar ģimeni un iesaistīt vecākus problēmu risināšanā, kā kļūt par atbalsta punktu šādai ģimenei un kādi ir pieejamie atbalsta mehānismi."

Lekciju "Laimīgiem vecākiem laimīgi bērni" programma:

No plkst.10.30 – 11.00 Viesu reģistrācija;

Plkst.11.00 "Bērnu laimes ienaidnieki Latvijā" – skolu psihologu un sociālā atbalsta speciālistu pētījuma rezultātu prezentācija;

Plkst.11.20 "Speciālistu sadarbība ģimeņu atbalstam" – Baiba Martinsone, klīniskā psiholoģe, ģimenes psihoterapeite, Latvijas Universitātes docente;

Plkst.12.20 Atbalsta instrumenti ģimeņu saticībai un to stiprināšanai – Inga Akmentiņa – Smildziņa, "Amigo iniciatīvas laimīgām ģimenēm" vadītāja;

Plkst.13.05 "Kā runāt ar ģimeni problēmsituācijās?" – Gunta Vītola, psihoterapeite, biedrības "Skalbes" pārstāve;

Plkst.14.05 "Speciālista spēja veidot jaunu ģimenes nākotni" – iedvesmas lekcija ar Haraldu Burkovski.

Interesenti no Kurzemes reģiona aicināti apstiprināt dalību lekcijā līdz 2015.gada 25.novembrim, rakstot uz e-pastu atsauksmes@laimigamgimenem.lv vai zvanot pa tālruni 29105225.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)