Banner 980x90

Lauž teju miljonu eiro vērtos līgumus par ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu Saldus novada izglītības iestādēs

Ventspils, 27.sept., LETA. Saldus novada pašvaldība lauzusi teju miljonu eiro vērtus līgumus, kas bija noslēgti ar SIA "Baron Soleil" par ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu vairākās skolās un bērnudārzos, aģentūru LETA informēja pašvaldības izpilddirektors Kristaps Osis.

Šogad noslēgtie līgumi paredzēja, ka uzņēmums līdz 2021.gada jūlijam sniegtu ēdināšanas pakalpojumus Rubas pamatskolā, Pampāļu pamatskolā, Lutriņu pamatskolā, Lutriņu pirmsskolas izglītības iestādē "Kāpēcītis", Jaunlutriņu pamatskolā, Nīgrandes pagasta Kalnu vidusskolā un Saldus pirmsskolas izglītības iestādē "Sienāzītis". Sākoties jaunajam mācību gadam, pašvaldībā saņemta informācija no izglītības iestādēm par problēmām ar skolēnu ēdināšanu. "Pārkāpumu nebija, tomēr no izglītības iestādēm pienāca ziņas, ka ir noteikts haoss un aizķeršanās," skaidroja izpilddirektors. 15.septembrī pašvaldībā saņemts iesniegums no "Baron Soleil" par to, ka uzņēmums nevar turpināt sniegt ēdināšanas pakalpojumus izglītības iestādēs.

Tiekoties ar uzņēmuma pārstāvi, saņemts skaidrojums, ka "Baron Soleil" trūkst apgrozāmo līdzekļu, lai vajadzīgā daudzumā iepirktu produktus un varētu turpinātu pakalpojumu sniegšanu izglītības iestādēs. "Acīmredzot uzņēmums bija pārrēķinājies un nebija līdz galam sapratis, uz ko ir parakstījies," pieļāva izpilddirektors. Pagājušajā mācību gadā gadā uzņēmums jau sniedzis ēdināšanas pakalpojumus pirmsskolas izglītības iestādē "Sienāzītis" - tad problēmu neesot bijis.

"Baron Soleil" komercdirektore Vita Markuna aģentūrai LETA apstiprināja, ka līgumus nācies lauzt apgrozāmo līdzekļu trūkuma dēļ, kā arī dēļ tā, ka uzņēmumam mainījies īpašnieks. Pārņemot uzņēmuma vadību, viņa secinājusi, ka uzņēmums diemžēl nespēj pildīt līgumsaistības par ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu izglītības iestādēs, - šos jautājumus iepriekš kārtojis cits cilvēks.

Pašvaldības un uzņēmuma līgumi, kas bija noslēgti uz četriem gadiem par kopumā 990 304 eiro, izbeigti pēc savstarpējas vienošanās.

Kā pastāstīja pašvaldības izpilddirektors, Saldus pirmsskolas izglītības iestādē "Sienāzītis" ēdināšanas pakalpojumu nodrošinās SIA "Aniva", kas jau sniedz ēdināšanas pakalpojumus izglītības iestādēs Saldū. Pagastos galvenokārt ir noslēgti uzņēmuma līgumi ar esošajiem virtuves darbiniekiem vai atrasts konkrēts pakalpojuma sniedzējs, līdz ar to, neskatoties uz līgumu pārtraukšanu ar "Baron Soleil", visās Saldus novada pašvaldības izglītības iestādēs to audzēkņiem tiek nodrošināti ēdināšanas pakalpojumi.

SIA "Baron Soleil" dibināta 2014.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2790 eiro. 2016.gadā uzņēmums strādāja ar 153 847 eiro apgrozījumu un 39 899 eiro zaudējumiem. Šī gada 7.septembrī uzņēmumam bija Valsts ieņēmuma dienesta administrētais nodokļu parāds 4030 eiro apmērā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)