Banner 980x90

Lopkopības uzņēmums "Lutriņi" par vairākiem miljoniem eiro cels kūts kompleksu 416 slaucamajām govīm

Rīga, 8.aug., LETA. Lopkopības uzņēmums SIA "Lutriņi" ieguldīs 3,361 miljonu eiro liellopu kūts kompleksa būvniecībā, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Investīciju projekta īstenošanai bija izsludināts iepirkumu konkurss par liellopu kūts kompleksa būvniecību, kurā piecu pretendentu vidū uzvarēja Latvijas uzņēmums "RRP", kura līgumcena ir 3,361 miljons eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) - 4,067 miljoni eiro ar PVN.

"Lutriņi" pārstāvis Edgars Mālkalns aģentūrai LETA pastāstīja, ka liellopu kūts kompleksā ir plānots izmitināt 416 slaucamās govis. "Tas būs pilnīgi jauns komplekss. Būs arī atnešanās korpuss, veterinārās aprūpes komplekss, līdz ar to kopumā tajā būs vēl vairāk lopu," viņš sacīja, piebilstot, ka investīciju projekts paredz izbūvēt arī visu liellopu kūts kompleksam nepieciešamo infrastruktūru.

Pēc Mālkalna teiktā, liellopu kūts kompleksu plānots nodot ekspluatācijā ne vēlāk kā līdz 2019.gada 31.oktobrim, piesaistot finansējumu Eiropas Savienības (ES) Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) atklāta projektu iesniegumu konkursa Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" apakšpasākumā "Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecībās".

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2017.gadā "Lutriņi" strādāja ar 1,251 miljona eiro apgrozījumu un 122 360 eiro peļņu.

"Lutriņi" ir reģistrēti 1992.gadā, un to pamatkapitāls ir 323 760 eiro. Uzņēmums pieder vairākām privātpersonām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)